Σε βαρύτατες καταγγελίες για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με αρχηγό τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προχώρησε τον Φεβρουάριο ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος ακολούθως είχε καταθέσει και μήνυση κατά του πρώην υπουργού. Τότε ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας είχε επικαλεστεί συνομιλία που είχε παρουσία του Νίκου Παππά με τον υπουργό Μίμη. Μάλιστα, είχε αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, εφόσον χρειαστεί, μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του. Με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία της προανάκρισης, που συμπεριλαμβάνει και τις καταγγελίες Μιωνή, μαθαίνω ότι υπάρχει μια σχετική ανησυχία, που έχει να κάνει με την ύπαρξη ηχητικών ντοκουμέντων. Και είναι απολύτως εύλογη η ανησυχία, αφού, όπως και να το κάνουμε, είναι άλλο να περιγράφει ο επιχειρηματίας τη συνομιλία που είχε με τον Παπαγγελόπουλο και εντελώς διαφορετικό να ακούγεται η φωνούλα του «κυρ Μίμη». Σε μια τέτοια προοπτική αρχίζει να βαραίνει για τα καλά η ατμόσφαιρα.

Το χτύπηµα Κύρτσου (από τον «Ελεύθερο Τύπο») στον Καραµανλή

Επειδή στην Ελλάδα έχουμε ασθενή μνήμη, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τον ρόλο ορισμένων προσώπων στην ιστορική εξέλιξη των πραγμάτων, με αφορμή τον πρόσφατο εναγκαλισμό των «ορφανών» του Καραμανλή (Αντώναρων και λοιπών συγγενών) με τον Κύρτσο, θυμήθηκα ένα παλιό γεγονός που στάθηκε αφορμή για να χτυπηθεί ο τότε αρχηγός της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής. Οντας διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», ο Κύρτσος, σε μια κρίσιμη για την παράταξη στιγμή, έκρινε σκόπιμο να φιλοξενήσει συνέντευξη του τότε βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Καρατζαφέρη, μέσω της οποίας εξαπέλυε δριμεία επίθεση κατά του Καραμανλή και του εκπροσώπου Τύπου Αρη Σπηλιωτόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «Σαλώμη της Ν.Δ.», υπονοώντας ότι είχε εισηγηθεί για την απομάκρυνση του Λιάπη και του Δήμα από το κόμμα. Στην ίδια συνέ ντευξη, ο Καρατζαφέρης είχε κατηγορήσει τον Καραμανλή για ανικανό τητα και υποταγή στη διαπλοκή και δήλωσε: «Δεν θα τους παρακολουθήσω στον κατήφορο. Θα προσπαθήσω να τους συγκρατήσω από τον κατήφορο που έχουν οδηγηθεί».
Τον Μάιο του 2003, και ενώ η Ν.Δ. βρισκόταν σε τροχιά εξουσίας, ο Κύρτσος, με αφορμή το βιβλίο του υπό τον τίτλο «Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών», έγραψε ότι ο κ. Καραμανλής έχει μετατραπεί σε «αιχμή του δόρατος των βαρδινογιαννικών συμφερόντων». Αυτόν τον τύπο έχουν αγκαλιάσει οι Αντώναροι και τα υπόλοιπα ορφανά του καραμανλισμού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 4 Μαρτίου 2022