Ενα άκρως απολογητικό τηλεφώνημα δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) Σταύρο Κοντονή.

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε μετά την αποκάλυψη του οικονομικού site powergame.gr, σύμφωνα με την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προχώρησε στην κυνική ομολογία ότι μαζί με τον Κοντονή συνάντησαν εισαγγελείς, προκειμένου να ενημερωθούν «θεσμικά» για την πορεία της υπόθεσης που αφορούσε τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα.

Οπως μου έλεγε άνθρωπος που συνομιλεί με τον Κοντονή, ο τελευταίος έσπευσε να διευκρινίσει στον κεντρικό τραπεζίτη ότι ουδέποτε παρέστη σε μια τέτοια συνάντηση. Φυσικά, είναι αργά και για δάκρυα και για αποστασιοποιήσεις.

Και εκτίθεται ο Κοντονής όταν οψίμως προσπαθεί να πείσει ότι δεν γνώριζε τις αθλιότητες που γίνονταν επί των ημερών του. Λες και δεν ήταν ο ίδιος Κοντονής που συναντούσε (εκτός υπουργείου) την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, η οποία χειριζόταν μια υπόθεση που απασχολούσε προσωπικά τον τότε πρωθυπουργό.

Δυστυχώς για τον πρώην υπουργό, τα όσα ακούγονται από τον σύντροφο Πολάκη και τον εκθέτουν και τον μπλέκουν. Οσο για το τηλεφώνημα στον Στουρνάρα, επιβεβαιώνει αυτό που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην πιάτσα, ότι ο Κοντονής αναζητά αλλού πολιτική καριέρα και προσπαθεί να κλείσει μέτωπα, «αδειάζοντας» τον έναν μετά τον άλλον τα συντρόφια του.