Μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η εξαφάνιση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου άνδρα της Κουμουνδούρου, Νίκου Παππά, από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Το ευρύτερο σκηνικό, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά του Τσίπρα σχετικά με τη δράση του πρώην στενού συνεργάτη του, εκ των πραγμάτων έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπο του πρώην υπουργού ο τέως πρωθυπουργός. Στην παρούσα φάση, οι μόνοι που έχουν μείνει να στηρίζουν τον συμμαθητή του Πετσίτη είναι ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης και ο παλαίμαχος της δημοσιογραφίας Θανάσης Καρτερός.

Ολοι οι υπόλοιποι λίγο έως πολύ τον έχουν εγκαταλείψει. Κάποιοι εξ αυτών άρχισαν να μιλούν και να λένε διάφορα, που αργά ή γρήγορα θα δυσκολέψουν τη «γραμμή άμυνας» που προσπαθεί να χαράξει ο Παππάς. Πάντως, από τις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχουν γίνει στον Αρειο Πάγο φαίνεται ότι προκύπτει ενεργός ρόλος του (τότε) υπουργού επί των μέσων ενημέρωσης σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, που είχαν ως στόχο μία από τις τηλεοπτικές άδειες να καταλήξει στον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καλογρίτσα.

Εσχάτως έχουν ανακύψει και άλλα ζητήματα, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη θέση του Παππά. Γενικώς, εξ όσων μαθαίνω, ο επί σειράν ετών «απόλυτος άνθρωπος» του Τσίπρα πρέπει να ετοιμάζεται για τα (πολύ) χειρότερα.