Από την πρώτη στιγμή που κάθισε (τρόπος του λέγειν) στην ηλεκτρική καρέκλα του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Γιάννης Οικονόμου, σχεδόν αυτόματα άλλαξε η ψυχολογία σε διάφορα πεδία που σχετίζονται με την επικοινωνία.

Ο ίδιος, διαθέτοντας πολιτική εμπειρία αλλά και βαθιά γνώση του περιβάλλοντος χώρου, θέλησε να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους προκατόχους του.

Ετσι, εκτός από την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος σχεδιάζει και διάφορα ακόμα πράγματα που από απόσταση προεξοφλούν την επιτυχία. Οπως μαθαίνω, ο Οικονόμου ήδη έχει επικοινωνήσει με τους επικεφαλής των γραφείων Τύπου των υπουργείων, ζητώντας να υπάρχει συνεννόηση σχετικά με τις κυβερνητικές δράσεις σε επίπεδο επικοινωνίας. Παράλληλα, σκέφτεται σοβαρά (αν δεν έχει ήδη καταλήξει) να καθιερώσει (όπως έκανε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ο Ρουσόπουλος) και μια εβδομαδιαία σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι Τύπου των υπουργών.

Βλέπετε πώς αλλάζουν τα πράγματα όταν υπάρχει θέληση, μα κυρίως γνώση; Περισσότερο απλά απ’ όσο νομίζουμε…

Η απόφαση Σκέρτσου για τις εκλογές

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, εξέλιξη που καθησυχάζει όσους άρχισαν να του πετούν εσωκομματικά βελάκια, μόνο με την υποψία ότι θα καταλάμβανε μία από τις «γαλάζιες» βουλευτικές έδρες. Ο στενός πρωθυπουργικός συνεργάτης κρίνει σκόπιμο (και δεν κάνει λάθος) να επικεντρωθεί στη δουλειά που του ανέθεσε ο πρόεδρος Κυριάκος. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει χρόνος.

Το «άϋλο συναινετικό διαζύγιο» των Τσιάρα - Πιερρακάκη

Μαθαίνω ότι το λεγόμενο «άυλο συναινετικό διαζύγιο» που έχουν προαναγγείλει οι Πιερρακάκης και Τσιάρας θα είναι σε λίγες ημέρες γεγονός. Πρακτικά, τι σημαίνει αυτό; Θα μπορείς να χωρίζεις από το σπίτι, καθώς με τη συναίνεση των δύο μερών και τις υπογραφές συμβολαιογράφου και δικηγόρων ένα συναινετικό διαζύγιο δεν θα απαιτεί φυσική παρουσία. Αυτά ακούνε οι γυναίκες και σε λίγο θα βλέπουν τον Πιερρακάκη στην τηλεόραση και θα αλλάζουν αμέσως κανάλι.