Ο ταλαιπωρημένος σε όλα τα επίπεδα Όμιλος Φιλιππάκη (εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Εστία»), σε μια προσπάθεια να κρατήσει ό,τι του έχει απομείνει από τους δεξιούς αναγνώστες, εδώ και καιρό «χτίζει» μια κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια. Αιχμή του (δημοσιογραφικού) δόρατος, ο βιογράφος του νεότερου Καραμανλή, δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, που ασχολείται σχεδόν καθημερινά με τα δρώμενα στην εξωτερική πολιτική. Ολες, μα όλες οι παρεμβάσεις των εφημερίδων του Φιλιππάκη καταλήγουν σε έναν και μόνο στόχο: στην ανάδειξη (δήθεν) διαφορετικής «γραμμής» στην εξωτερική πολιτική ανάμεσα σε Μαξίμου και ΥΠ.ΕΞ. Και όλο αυτό το αφήγημα το «χτίζουν» με επιμονή και μεθοδικότητα, θέλοντας να εμφανίσουν τον Κυριάκο πιο light στη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων σε σχέση με τον Δένδια. Αυτή η τακτική είναι η καλύτερη «τροφή» για το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται οι εφημερίδες του Φιλιππάκη, οι οποίες πριν από μόλις δύο χρόνια αποθέωναν τον Καμμένο και τον Παπαγγελόπουλο, ενώ διένειμαν τα βιβλία του Παπαδόπουλου και του Παττακού.

! Κάπου πήρε τ’ αυτί μου ότι, εκτός από τα μυστικά κονδύλια που διαθέτουν το ΥΠ.ΕΞ. και το υπουργείο Αμυνας, αντίστοιχο ταμείο έχει και το Ναυτιλίας. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν λένε ότι τα προς διαχείριση κονδύλια δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Σε σχέση, τώρα, με τη διαχείριση, την κάνει αποκλειστικά ο υπουργός Πλακιωτάκης και, όπως προκύπτει ακόμα και από τα Μedia, την κάνει (σχετικώς) καλά.

! Στο λιμάνι του Πειραιά κυκλοφορεί μια φήμη που θέλει αμφιλεγόμενους ακτοπλόους να κουμαντάρουν τις επιλογές των επικεφαλής στα μεγάλα (και κρίσιμα για τα συμφέροντά τους) λιμεναρχεία της χώρας. Με δεδομένο ότι την τελευταία υπογραφή για τις μεταθέσεις των λιμενικών (από την εποχή Κουρουμπλή) την έχει ο υπουργός, έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα για τον συναγωνιστή Πλακιωτάκη. Τόσα που σε λίγο θα τον εκθέσουν, και μάλιστα ανεπανόρθωτα, γιατί οι ακτοπλόοι λαλάνε.