Στο προηγούμενο φύλλο γράφαμε ότι ο Τσίπρας επενδύει στην αναγκαιότητα επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή (πιέζουν ΗΠΑ και Ε.Ε.), μήπως και δημιουργηθεί εσωκομματικό ζήτημα στον Κυριάκο. Αν και κανείς δεν γνωρίζει τον χρόνο που η κυβέρνηση θα φέρει προς επικύρωση τη σχετική συμφωνία, ήδη έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με το ποιοι Νεοδημοκράτες δεν πρόκειται να ψηφίσουν. Με τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιη η αποχή από την εν λόγω διαδικασία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να επιδιώξει ομαδοποίηση βουλευτών που ενδεχομένως να έχουν αντίστοιχη άποψη με τη δική του. Απεναντίας, σε συζητήσεις που έχει με τους πέντε-έξι «δικούς» του αναφέρει ότι δεν θέλει να τον ακολουθήσει κανείς, γιατί η εξέλιξη αυτή θα είχε ως συνέπεια τη μερική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Πέραν τούτου, καταλαβαίνει ότι κουβαλάει και ένα τεράστιο βάρος (αν όχι λάθος) από το ’93, που σε κάθε περίπτωση δεν επαναλαμβάνεται ούτε ως φάρσα.

! Από αξιόπιστη εκκλησιαστική πηγή μαθαίνω ότι ο Πατριάρχης έχει πατήσει το κουμπί προκειμένου να ξεκινήσουν (εντός του θέρους) οι διαδικασίες εκλογές νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

! Ο Πάνος Καμμένος έβαλε και επισήμως πωλητήριο στο κτίριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία των ΑΝΕΛ επί της Λεωφόρου Συγγρού.