Την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή μια δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, και μια απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, είχαν φουντώσει τα σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε ανασχηματισμό του υφιστάμενου κυβερνητικού σχήματος. Πράγματι, είναι αλήθεια ότι ο Μητσοτάκης σκέφτηκε σοβαρά να προχωρήσει σε δυο-τρεις αλλαγές. Στο επίκεντρο της παρασκηνιακής συζήτησης βρέθηκε το ενδεχόμενο της αντικατάστασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο Μαξίμου υπάρχει (έντονος) προβληματισμός για την αυξημένη εγκληματικότητα, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομία. Ο πρωθυπουργός πλέον ζητά πράξεις και απτά αποτελέσματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Και επειδή ο Μητσοτάκης παρακολουθεί όσο λίγοι τις τάσεις της κοινής γνώμης, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας έχει αρχίσει να κοστίζει πολιτικά και στην κυβέρνηση.

! Παρά τα πανηγύρια και τους χορούς, μαθαίνω ότι ο Μίμης ο Παπαγγελόπουλος είναι ιδιαιτέρως αγχωμένος για την εξέλιξη της δικής του υπόθεσης, που εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο. Βλέπετε, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επί της Δικαιοσύνης γνωρίζει πολύ καλά αν έχει θέμα ή όχι.

! Τακτική επικοινωνία έχουν, όπως μαθαίνω από αξιόπιστη πηγή, δύο πολιτικοί αρχηγοί. Ο λόγος για τους Γιώργο Τράγκα και Πάνο Καμμένο, πο υ διατηρούν στενή φιλική σχέση εδώ και χρόνια, η οποίαεσχάτως απέκτησε και πολιτικό πρόσημο. Κάποιοι δεν αποκλείουν να δούμε τους δύο άντρες να ακολουθούν κοινή γραμμή πλεύσης.