Εκτός από το γέλιο που προκάλεσε προ ημερών η παρουσία Πλακιωτάκη στο περίφημο ντοκιμαντέρ, όπου εμφανίστηκε και ο εφοπλιστής Λασκαρίδης να βρίζει τον πρωθυπουργό, αλλά και τον ίδιο, εσχάτως η πολιτική ανυπαρξία του υπουργού Ναυτιλίας προκαλεί και λίγο κλάμα. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις περιγράφουν μια εικονική πραγματικότητα, για την οποία έχει παραμυθιαστεί μέχρι και ο πρωθυπουργός. Το υπουργείο Ναυτιλίας, με ευθύνη της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, έχει μετατραπεί σε κέντρο διερχομένων, λαθραίων τύπων, σκουπιδιάρηδων και διαφόρων άλλων «παραγόντων», που νέμονται διαχρονικά τα (πολλά) λεφτά του λιμανιού. Ο Πλακιωτάκης, που προφανώς έχει χάσει την μπάλα, δείχνει να παρακολουθεί ως απλός θεατής μέχρι και τον αρχηγό του Λιμενικού, Κλιάρη, αδυνατώντας να κάνει (ο υπουργός) ακόμη και τα πολιτικά αυτονόητα. Και επειδή ο Πειραιάς είναι σχεδόν μικρότερο χωριό από το Λασίθι, σύντομα θα αρχίσουν τα βιολιά και οι χοροί, που θα μοιάζουν με του Ζαλόγγου.

! Προεκλογικά η Ν.Δ. έλεγε διάφορα για την κομματικοποίηση του Λιμενικού Σώματος. Μετεκλογικά, τίποτα, αφού οι Πλακιωτάκης Κλιάρης κάνουν ότι δεν βλέπουν.

! Για να ξέρετε ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος έγινε προσφάτως για δεύτερη φορά μπαμπάς, στα 64 χρόνια του, και δηλώνει πανευτυχής, εκτός από ανανεωμένος.