Στα «χαμηλά» πέρασε η αναφορά του κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική, σύμφωνα με την οποία, εκτός από τη μεσολάβηση Παππά για να συναντήσει τους επιχειρηματίες Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Κοντομηνά, πήγε και σε άλλους ισχυρούς του χρήματος, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλει για να μην τεθεί έκπτωτος από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θάνου Πλεύρη, ο κ. Καλογρίτσας απέφυγε να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι «άλλοι» επιχειρηματίες στους οποίους απευθύνθηκε κατόπιν σχετικής μεσολάβησης του Νίκου Παππά.

Κατά καιρούς η στήλη έχει αναφερθεί σε διάφορες επαφές που έγιναν το επίμαχο χρονικό διάστημα με ανθρώπους που το τότε Μαξίμου θεωρούσε ότι θα μπορούσε να επηρεάσει για να δώσουν χρήματα στον Καλογρίτσα, τα οποία θα άνοιγαν διάπλατα το παράθυρο του ονείρου Τσίπρα για την απόκτηση του δικού του τηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται πρόσωπα που γνωρίζουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντάλλασσε ο αρμόδιος επί των Μέσων Ενημέρωσης υπουργός με τον υποψήφιο καναλάρχη, εκτός από τα ραντεβού των Μαρινάκη και Κοντομηνά, στο ντοσιέ που ξεφύλλιζε ο κ. Καλογρίτσας με τα SMS (και τα υπόλοιπα στοιχεία) του Νίκου Παππά συμπεριλαμβάνονται μηνύματα που σχετίζονται με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μάρη. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα φέρεται να μεσολαβεί για να υπάρξει ραντεβού μεταξύ του «καπετάνιου» (έτσι αποκαλούσε τον κατασκευαστή) και των υιών του Ιβάν Σαββίδη. Οι ίδιες, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι τα SMS του κ. Παππά είναι κάτι περισσότερο από συγκεκριμένα, αφού περιγράφουν και τα ποσοστά που θα είχε στην εταιρεία ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ στην περίπτωση που θα ολοκληρωνόταν το deal.

Οπως και στην περίπτωση Κοντομηνά, έτσι και στην περίπτωση Σαββίδη, ο πρώην υπουργός φέρεται να μοίραζε το 31% των μετοχών στον Ιβάν, ενώ είχε «φυλάξει» και ένα μικρό ποσοστό για τον ιδιοκτήτη της 24Media, Δημήτρη Μάρη. Και όλα αυτά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, με γραπτά μηνύματα, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Οταν, όμως, δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία ούτε με τους ως άνω αναφερθέντες επιχειρηματίες, πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Παππά, με τη μεσολάβηση του τότε υπουργού Δημοσίων Εργων, Χρήστου Σπίρτζη, να είχε ζητήσει από δύο ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών να δουν τον Χρήστο Καλογρίτσα. Το αίτημα, πανομοιότυπο και σε αυτούς. Αμεσα χρήματα, για να μπορέσει ο τελευταίος να καταβάλει την πρώτη δόση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Μπορεί όσα διαβάσατε να φαντάζουν (και) υπερβολικά, ωστόσο ανταποκρίνονται πέρα έως πέρα στην πραγματικότητα, καταδεικνύοντας την επιπολαιότητα του πιο στενού πρωθυπουργικού συνεργάτη.