Ανασχηματισμός τον Ιούλιο ή επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο

Στο δίλημμα «ανασχηματισμός τον Ιούλιο με δομικές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε χαρτοφυλάκια ή γενικότερο restart τον Σεπτέμβριο;» φαίνεται ότι καλείται να απαντήσει κατά το προσεχές διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η επιλογή του, θα γίνει περί τα μέσα Ιουνίου και προς το τέλος (όπως έχει προσδιοριστεί) της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει αποκλείσει οριστικά το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αλλωστε, όπως λέει, πλέον έχει έναν λόγο παραπάνω, ο οποίος συνδέεται με την εμπιστοσύνη που δείχνουν πρώτιστα στον ίδιο οι διεθνείς αγορές. Οπως επισημαίνει προς τους συνομιλητές του, το σταθερό πολιτικό περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο ακόμα και στον χαμηλότοκο δανεισμό της χώρας. Πάντως, ο Μητσοτάκης για πρώτη φορά δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές σε επίπεδο τόσο δομής όσο και προσώπων στα υπουργεία.

! Ισχύει η πληροφορία ότι μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς υποσχόταν στον Φίλιππο Βρυώνη λαγούς με πετραχήλια, αποσκοπώντας στην εύνοια του τηλεοπτικού σταθμού «Ε»;

Η κυβέρνηση κερδίζει από το αποτέλεσμα Πιερρακάκη

Τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον γνώρισα σχετικά προσφάτως και δεν σας κρύβω ότι δεν έχω κανέναν (απολύτως) λόγο να τον κολακεύσω. Ωστόσο, παρακολουθώντας τις τάσεις της κοινής γνώμης, αλλά και τις κουβέντες δεξιά κι αριστερά, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το βασικό asset της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οι μεταρρυθμίσεις που έτρεξε στο Δημόσιο ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Εν μέσω κορονοϊού, ο νεαρός πολιτικός κατάφερε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό περιβάλλον που κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών. Απτές αλλαγές, που τις συναντά καθημερινά ο πολίτης στην επαφή του με το κράτος. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Πιερρακάκη ήταν η οργάνωση με τα εμβόλια. Σε μια χώρα που ήταν κανόνας το μπάχαλο, επικρατεί απόλυτη τάξη, γεγονός που αναγκάζει ακόμα και τον Τσίπρα να πει καλά λόγια για τον υπουργό του Μητσοτάκη. Και για όσους γνωρίζουν, ο νεαρός πολιτικός συνομίλησε με το αυτονόητο και έκανε focus στον ρεαλισμό. Ούτε την πυρίτιδα ανακάλυψε ούτε ταξίδι στο Διάστημα σχεδίασε.

! Κυκλοφορεί εντόνως στην αγορά ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει αρχίσει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδοκιμάσει δημοσίως όλους όσοι «εμπορεύονται» πολιτικά το ονοματεπώνυμό του.

! Κυκλοφορεί εντόνως στην πιάτσα ότι πρόσωπα πολύ κοντά στον Τσίπρα είχαν κατά καιρούς πλησάσει τον Φίλιππο Βρυώνη, συζητώντας το ενδεχόμενο εξαγοράς του ραδιοφωνικού «Παρέα FM», θέλοντας να φτιάξουν κάτι σαν Documento στα ερτζιανά.