Έπειτα από σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο απόλυτης αμηχανίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προσπάθησε να απαντήσει στη χθεσινή αποκάλυψη του parapolitika.gr, η οποία αφορούσε τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Χρειάστηκε να περάσουν ώρες πολλές, για να εκδώσουν μια ανακοίνωση, η οποία, ουσιαστικά, ήρθε να επιβεβαιώσει το ηχητικό που αποκαλύψαμε. Φράσεις και λέξεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Τότε που οι δημόσιοι υπάλληλοι έπρεπε να ρωτούν τους αξιωματικούς για κάθε τους κίνηση.

Ο Τζανακόπουλος, πίσω από τις κλειστές κομματικές πόρτες, αποκάλυψε το σχέδιό τους, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ενός καθεστώτος. Για άλλη μια φορά, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί το Μέσο που έκανε την αποκάλυψη. Παρά το γεγονός ότι ο Κατσίγιαννης υπήρξε -αν δεν κάνω λάθος- υφιστάμενος του μπαρμπα-Θανάση του Καρτερού, ευτυχώς δεν ζήλεψε τη δημοσιογραφία της μαρουλοφιλοσοφίας.

Όσο κι αν τους ενοχλεί, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Να αποκαλύπτουμε το πραγματικό τους πρόσωπο, που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε προοδευτικό. Είναι ένα πρόσωπο βαθιά διχαστικό, μισαλλόδοξο και υποκριτικό. Ο Τζανακόπουλος είναι χειρότερος από τον Πολάκη και είναι επιλογή του Τσίπρα. Είναι ο πολιτικός, που όντας κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ενημερωθεί (παρατύπως) για τη δικογραφία της Novartis.

Και είναι ο ίδιος που τόλμησε να παραβιάσει το τεκμήριο της αθωότητας, απονέμοντας δικαιοσύνη μέσα από επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις. Ενας πολιτικός ψευτοπαλικαράς, ο οποίος, στερούμενος την καρέκλα της εξουσίας, προειδοποιεί με εκκαθαρίσεις τους δημοσίους υπαλλήλους. Όσες ανακοινώσεις κι αν εκδώσουν, όσες αγωγές κι αν καταθέσουν, όσους Μαντζουράνηδες κι αν επιστρατεύσουν, δεν πρόκειται να μας φοβίσουν.

Αυτά που ονειρεύονται (όπως τα ονειρεύονται) μπορούν να τα υλοποιήσουν στη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, με θεσμούς, κανόνες και διακριτές εξουσίες. Οσο για μας, δεν τους φοβηθήκαμε ούτε όταν είχαν εξουσία ούτε και τώρα, που την ονειρεύονται ξανά.