Ο ρόλος Δημητριάδη στην συμφωνία κυβέρνησης – εκκλησίας για το Πάσχα

Όσοι βιώνουν το παρασκήνιο των διαχρονικών σχέσεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, γνωρίζουν και μάλιστα από πρώτο χέρι τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο διευθυντής του πρώτου, Γρηγόρης Δημητριάδης, προκειμένου να διατηρηθεί σε πολύ καλό επίπεδο η σχέση των δύο ανδρών.

Ακόμη και σε πολύ κρίσιμες στιγμές (όπως πέρσι το Πάσχα) που η Ιεραρχία είχε βγει στα κάγκελα με την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστές τις Εκκλησίες, ο Ψηλός κατάφερε να φέρει μια ισορροπία μεταξύ των δύο μερών. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Στην Αρχιεπισκοπή ο μόνος που εμπιστεύονται από το επιτελείο των συνεργατών του Μητσοτάκη, είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, κάτι που όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά το επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία. Από την πλευρά του Ιερώνυμου τον ανοικτό δίαυλο τον κρατούν ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης. Τα δύο αυτά πρόσωπα ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον διευθυντή του πρωθυπουργού, πριν αλλά και μετά την συνάντηση που είχαν (χθες) οι Μητσοτάκης – Ιερώνυμος.

Κλέβει την παράσταση ο Πίνατ στο Μαξίμου

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου και να μην συναντήσει τον «Πίνατ» (Peanut). Ο λόγος για τον σκύλο που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός και ο οποίος (Πίνατ) όταν δεν βρίσκεται στο γραφείο του Μητσοτάκη, περιοδεύει στα υπόλοιπα και ενίοτε ανεβοκατεβαίνει και τους ορόφους. Οι κακές τώρα γλώσσες λένε ότι ο νέος ένοικος του πρωθυπουργικού Μεγάρου, δείχνει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη εκτίμηση προς το πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

? Στο γραφείο Καλογρίτσα εκτός από κανάλια και χορηγίες, οι ΣΥΡΙΖαίοι είχαν και άλλα τυχερά.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Παπαστεργίου

Με δεδομένο ότι στον ορίζοντα δεν φαίνεται να «κλείνει» ο βιοιστορικός κύκλος του Κυριάκου Μητσοτάκη (απεναντίας έχει πολλά χρόνια μπροστά του) οι φιλοδοξίες του δημάρχου Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου για την πρωθυπουργία, εσχάτως αρχίζουν να περιορίζονται στα όρια της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας. Της Θεσσαλίας. Ο νεαρός και φιλόδοξος δήμαρχος, έχει αρχίσει και κάνει σχέδια για το μέλλον. Το δικό του. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει σοβαρά δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο να είναι υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα, κάτι πολύ μικρό για το τεράστιο πολιτικό του μέγεθος. Και δεύτερο να διεκδικήσει την περιφέρεια Θεσσαλίας, ακόμη και απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει γιατί περιμένει μήπως τον προκαλέσει ο ιστορικός του μέλλοντος και για κάτι παραπάνω.

Αξίζει.: Η κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την υπόθεση της Novartis «καίει» για τα καλά τον Μίμη Παπαγγελόπουλο. Η σχέση των δύο ανδρών δεν υπήρξε ποτέ καλή. Απεναντίας από την πρώτη στιγμή ήταν βουτηγμένη στην (απόλυτη) καχυποψία. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι ο Κοντονής στην κατάθεσή του, εξαίρεσε από τους επιπόλαιους χειρισμούς της τέως εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.