Τελικά σε πολλές περιπτώσεις οι σχέσεις των ανθρώπων δίνουν πολλές απαντήσεις, χωρίς καν να χρειάζεται να μπει κανείς στον κόπο για να ρωτήσει. Ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε ο αείμνηστος Αντώνης Λιβάνης. Ένας άνθρωπος που λειτουργούσε με την ίδια άνεση και αποτελεσματικότητα, τόσο στο παρασκήνιο, όσο και στο πολιτικό προσκήνιο. Ο Λιβάνης είχε σχέσεις με πολλούς και διάφορους. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης. Στενή και διαχρονική η σχέση των δύο ανδρών. Όπως στενή και αμοιβαίας εμπιστοσύνης υπήρξε η σχέση του Αντώνη Λιβάνη με τον πανίσχυρο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη. Από την εποχή που ο τελευταίος πολιτεύονταν στην Β’ Αθήνας («γειτονιά» του Τίγρη) είχε αναπτυχθεί μια καλή επικοινωνία, η οποία ενισχύθηκε με την συνεργασία που έχει πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος Λιαλιώτη με τις επιχειρήσεις Μελισσανίδη. Μέσα από το περιοδικό επίκαιρα, που εξέδιδε ο υιος Λιβάνη, Ηλίας, αποκαλύφθηκε το «Σχέδιο Πυθία». Όσοι έχουν ζήσει το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου αποκαλύπτουν ότι καθοριστικό ρόλο στην ροή της πληροφόρησης προς τα «Επίκαιρα» είχαν ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εκείνη την περίοδο ο Λαλιώτης είχε ρόλο συμβούλου στον Όμιλο Λιβάνη.

Η στήριξη ενός θέματος όπως η «Πυθία» εκ των πραγμάτων έφερε κοντά τον Λιβάνη με τον Καραμανλή, ενώ κάποιες φορές υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να γευματίζει ή να δειπνά με τον πρώην πρωθυπουργό. Επίσης οι δύο κάθισαν στο ίδιο τραπέζι στον γάμο του γιου του Ιβάν Σαββίδη. Εσχάτως ο κ. Μελισσανίδης αποφάσισε να επενδύσει στα media αποκτώντας την «Ναυτεμπορική». Πριν από αυτή την επιχειρηματική κίνηση, δεν έκρυψε την άριστη σχέση που διατηρεί με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη. Αν κοιτάξει κανείς τα πρόσωπα που προαναφέρθηκαν διακρίνει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το απύθμενο και διαχρονικό μίσος κατά της οικογένειας Μητσοτάκη. Εκτός κι’ αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ο Κώστας Λαλιώτης, όπως και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται κοντά στον σημερινό πρωθυπουργό. Επειδή, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, θα ήταν χρήσιμο στο Μέγαρο Μαξίμου να αξιολογήσουν με μεγαλύτερη προσοχή την εμπλοκή Μελισσανίδη με τα media.

Όσο για τον Λαλιώτη, πάντα πρέπει βρίσκεται προς αξιολόγηση η δράση του, κυρίως σε πολιτικές περιόδους, που δρομολογούνται εξελίξεις. Επίσης, κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέπει ότι είναι ένας άνθρωπος που εκτός του ότι γνωρίζει καλά την πολιτική επικοινωνία, διαθέτει και άριστη εικόνα της εγχώριας διαπλοκής. Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και θέλουν ετερόκλητες επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις, να συγκροτούν μέτωπο, με ένα μοναδικό στόχο. Την αποδυνάμωση (προσωπικά) του Κυριάκου Μητσοτάκη.

! Η «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη έχει επιλέξει μετωπική σύγκρουση με τον Κυριάκο. Η εφημερίδα που εξέδιδε ο Λιβάνης «Νέα Σελίδα» είχε επιλέξει ως διευθυντική ομάδα την Ακριβοπούλου και τον Καψώχα. Τα πιο αιχμηρά media κατά του Μητσοτάκη είναι τα ευνοημένα από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ.

! Επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά άρχισε να αναπτύσσει έντονη επιχειρηματική δράση εν Ελλάδι ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ ενεπλάκη στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ο στενός φίλος του τότε πρωθυπουργού, Δημήτρης Μελισσανίδης. Και οι δύο επιχειρηματίες αναπτύσσουν δράση και στον χώρο των media.