Έχουν περάσει κάμποσες ώρες από τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής, έκανε μια σημαντική αποκάλυψη για τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως είπε ο επικεφαλής του «Μέρα 25» όταν ήταν υπουργός βρέθηκε απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ. Πέραν των όσων σημαντικών υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης και είχαν να κάνουν με την προσπάθεια να μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο καζίνο, ιδιαίτερη αξία έχει η αποστροφή του λόγου του, σύμφωνα με την οποία «ο Δραγασάκης δούλευε μαζί με την Τσέχικη μαφία».

Μιλάμε για μια βαριά καταγγελία που απαιτεί άμεσα απαντήσεις. Μάλιστα ακόμη και ο ίδιος ο επικεφαλής του «Μέρα 25» θα πρέπει να μας πει τι εννοεί όταν μιλάει περί «Τσέχικης μαφίας». Αναφέρεται στους Τσέχους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ ή είναι μια γενικότερη αναφορά; Και φυσικά ο κ. Δραγασάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις στα όσα υποστήριξε (και τον αφορούν) ο κ. Βαρουφάκης.

Πάντως αποτελεί κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - και δη το Μέγαρο Μαξίμου (Παππάς - Φλαμπουράρης) - διατηρούσαν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον ΟΠΑΠ. Ο άνθρωπος που συναντούσε τους κυβερνητικούς ήταν ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, νυν αναπληρωτής διευθύνων στον ΟΠΑΠ. Είναι το ίδιο πρόσωπο που σήμερα μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου, ζητώντας ρουσφέτια για λογαριασμό των Τσέχων και κάνοντας χάρες μικροδιαφημιστικών κονδυλίων. Σιγά σιγά τα στόματα ανοίγουν και ο κ. Χριστοφόρου θα ψάχνει να βρει πρακτορείο του ΟΠΑΠ να κρυφτεί.