Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες ρεπορτάζ της έγκριτης «Καθημερινής» για τις σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΔΕΗ και τις βιομηχανίες για τις τιμές ρεύματος.

Τελικά, η ΔΕΗ έδωσε μια δίμηνη παράταση στις συμβάσεις των ενεργοβόρων βιομηχανιών, που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, προκειμένου στο μεταξύ να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Επιχείρηση και τις βιομηχανίες.

Ετσι, πήρε και μια δίμηνη ανάσα ο φίλος μου ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, ο οποίος έχει έναν λόγο παραπάνω να αγωνιά, καθώς, όπως έχουμε αναλύσει, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρει για την Αλουμίνιον σύμβαση σαν κι αυτή που του χάρισε η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία υποχρέωσε τη ΔΕΗ να του πουλάει ρεύμα κάτω από το κόστος της και κάτω από το ποσό που είχε επιδικάσει η Διαιτησία.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, όμως, διάβασα ότι ήδη μία από τις βιομηχανίες και συγκεκριμένα η ΑΓΕΤ έφυγε από τη ΔΕΗ και έκλεισε συμφωνία με την Protergia του Μυτιληναίου!

Κι εκεί είναι που τα έχασα πραγματικά! Δηλαδή, η Protergia μπορεί να δώσει καλύτερη προσφορά σε άλλες βιομηχανίες για να φύγουν από τη ΔΕΗ και δεν δίνει μία καλή προσφορά στο αδελφάκι της, την Αλουμίνιον;

Ε, θα τρελαθώ! Εκτός κι αν η τιμή της ΔΕΗ για την Αλουμίνιον είναι από άλλον πλανήτη και δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί κανείς!