Την ώρα που οι διπλωματικοί χειρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνουν καρπούς, οδηγώντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Τουρκία του Ταγίπ Ερτντογάν. Τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουήλ Μακρόν, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, αποφασίζοντας ταυτόχρονα να ενισχύσει την περιοχή με γαλλικές φρεγάτες και πολεμικά αεροσκάφη. Την ώρα που οι ΗΠΑ στέλνουν ολόκληρη πλωτή βάση στην περιοχή, εμφανίζεται ο πολυαγαπημένος εκδότης του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, παρέα με το παραμυθάκι του.

Προφανώς επηρεασμένος από τα καμώματα του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος, την ώρα που ακόμη μετρούσαμε τους νεκρούς στο Μάτι, έκανε βόλτες με το πολυτελές σκάφος της συνεργάτιδάς του κ. Παναγοπούλου, ο εκδότης τού «κι αυτή την Κυριακή έχουμε Documento», προσπάθησε να στρέψει σε  διαφορετική κατεύθυνση τους προβολείς της επικαιρότητας.

Ο κ. Βαξεβάνης αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες δεν βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κάπου αλλού, χωρίς να το προσδιορίζει. Μάλιστα, όπως αναφέρει, το διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν «βιντεοσκοπήθηκε» στο γραφείο του, αλλά κάπου αλλού.

Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι λάθος η αλήθεια να χαλάει μια ωραία ιστορία ακόμη κι όταν αυτή είναι κατασκευασμένη για τις ανάγκες της πολιτικής κατάθλιψης που έχει καταβάλει τον κ. Τσίπρα. Ωστόσο, σε τόσο κρίσιμες στιγμές, θα περίμενε κανείς, ακόμη και από τον Βαξεβάνη, να εγκαταλείψει έστω και για λίγο τα παραμύθια του και να ακολουθήσει την επικαιρότητα. Να σχολιάσει τα tweets του Γάλλου προέδρου, τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, τις παρεμβάσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου και την έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Σε κρίσιμες εθνικά περιόδους δεν έχουν θέση τα αντιπολιτευτικά παραμύθια, ακόμη κι αν αυτά προέρχονται από τον εκδότη του Documento. Οι στιγμές επιβάλλουν σοβαρότητα, σύνεση και εθνική συστράτευση. Σε λίγα (μα πάρα πολύ λίγα) χρόνια δεν θα θυμάται κανείς τις ψευτοαναρτήσεις του Βαξεβάνη, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του κόσμου, που θα θυμάμαι και θα μνημονεύει την υπευθυνότητα που επέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταφέρνοντας να συμπαρατάξει με τις ελληνικές θέσεις τις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη.

Αλλά και πάλι, θα μου πείτε, τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στην ανάγκη να διαβάζει ο, ευρισκόμενος σε πολιτική κατάθλιψη, Αλέξης Τσίπρας, ένα παραμύθι που έστω και για λίγο θα του φτιάξει το κέφι. Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί που αραδιάζουν παραμύθια, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι τούτες τις ώρες, εκτός από τον Πολάκη, ενδεχομένως να τα διαβάζουν και οι εχθροί της χώρας. Εκτός κι αν ούτε και αυτό τους απασχολεί.... Άλλωστε, πόση αξία έχει η πραγματικότητα, αν ο μύθος που φτιάχνεις εξυπηρετεί τις μικροκομματικές ανάγκες της παρέας σου.