Μετά τον Ματθαιόπουλο της Πυροσβεστικής, οι προβολείς αναμένεται να πέσουν σε πράξεις και επιλογές τόσο του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου, όσο και του πρώην αρχηγού του Λιμενικού Σταμάτη Ράπτη.

Ήδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν (πολλά) στόματα, δίνοντας στοιχεία που ενισχύουν τις καταγγελίες της κυβέρνησης για προσπάθεια οικοδόμησης ενός «παράλληλου κράτους».

Τα περισσότερα στοιχεία αφορούν τον κ. Ράπτη και την ολιγωρία που επέδειξε σε πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπως αυτή του «Noor-1».

Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι «κάλυψε» τους λιμενικούς Κατσούλη και Χριστοφορίδη, παρά το γεγονός ότι δημοσίως είχαν εκθέσει με τις πράξεις τους το Σώμα.

Ο κ. Ράπτης, ακόμα και όταν ακούστηκε ότι ο ανακριτικός υπάλληλος, λιμενικός Χριστοφορίδης, παζαρεύει με τον Γιαννουσάκη διάφορα πράγματα, απέφυγε να διατάξει την αυτονόητη ΕΔΕ.

Προφανώς, φοβήθηκε μην προκύψουν ευθύνες για τον εν λόγω λιμενικό και χαλάσει συνολικά το σχέδιο.

Ωστόσο, η ολιγωρία του πρώην αρχηγού του Λιμενικού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα για τον απαράδεκτο Χριστοφορίδη.

Γιατί την επόμενη φορά, όπως προαναγγέλλει ο Πολάκης, ένας άλλος λιμενικός θα παζαρέψει 5-10 εκατ. ευρώ με έναν άλλον καταδικασμένο, προκειμένου ένας άλλος Τσίπρας να μείνει δέκα χρόνια στην κυβέρνηση.