«Γραφείο εξυπηρέτησης Intrakat» σκέφτεται να ανοίξει το ΤΕΕ, για να χωρέσουν όλοι οι «ανεξάρτητοι» πραγματογνώμονες που γνωμοδοτούν σε υποθέσεις της κατασκευαστικής του Ομίλου Κόκκαλη. Είναι, άλλωστε, γνωστή η αδελφική φιλία του επονομαζόμενου και ως «Θύμιου Λυμπερόπουλου των μηχανικών», Γιώργου Στασινού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intrakat, Πέτρο Σουρέτη.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ διαπιστώνουν, μάλιστα, πως όποια διαδικασία πρέπει να παρακαμφθεί για να «χωρέσει» έστω κι από τη χαραμάδα σε έναν διαγωνισμό η Intrakat το ΤΕΕ σπεύδει να τη διευθετήσει. Αν, δε, φαίνεται να μην καταλήγουν οι πραγματογνώμονες στο «επιθυμητό» αποτέλεσμα, λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα. Πρώτα επιστρατεύονται συνάδελφοι των διαφωνούντων για τις απαραίτητες νουθεσίες. Αν το μέτρο δεν αποδώσει, η πίεση αυξάνεται μέχρι τελικά αυτός που παραφωνεί να παραιτηθεί. Αν ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος αποδειχθεί κι αυτός «μη συνεργάσιμος», εξαναγκάζεται σε παραίτηση άλλο μέλος της επιτροπής και, αντί να αντικατασταθεί από ένα πρόσωπο, αντικαθίσταται από τρία νέα άτομα -με πρόσχημα τον όγκο δουλειάς-, ώστε να διασφαλιστεί και μαθηματικά ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πλειοψηφήσει.

Κάπως έτσι βρέθηκε πραγματογνώμων σε υπόθεση της Intrakat η «κολλητή» του προέδρου της κατασκευαστικής, Δημήτρη Κούτρα, Τώνια Μοροπούλου, ακαδημαϊκός, με τεχνικό υπόβαθρο άσχετο από αυτό της υπόθεσης που εξετάζει.

Η Μοροπούλου, άλλωστε, είχε πάντα υπερβατικές τάσεις. Από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης και η πρώτη εκφωνήτρια του ραδιοσταθμού «Εδώ Πολυτεχνείο», βρέθηκε στο ΚΚΕ, από όπου μεταπήδησε το 1980 για να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ, στο πλευρό του Κώστα Λαλιώτη, ενώ το 2019 αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου της Ν.Δ., όταν αποκαλύφθηκε ότι επί χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της ως άγαμη θυγατέρα στρατιωτικού.

Χωρίς σύνταξη πατρός και χωρίς βουλευτική αποζημίωση, λοιπόν, η μόνη διαθέσιμη οδός, φαίνεται, ήταν το «υποκατάστημα» της Intrakat στο ΤΕΕ. Τελικά, αυτός ο Στασινός, αντί να τους βοηθήσει, οσονούπω θα τους ξεφτιλίσει και μάλιστα ομαδικώς