Τελικά, ο Πανούλης ο Καμμένος αποδεικνύεται μεγάλος γάτος. Και αυτό φαίνεται από τη σημερινή αποκάλυψη της στήλης, σύμφωνα με την οποία ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ., εν μέσω πανδημίας, κατάφερε να πουλήσει ακίνητο στην περιοχή της Ακρόπολης και συγκεκριμένα επί των οδών Χατζηχρήστου και Μακρυγιάννη, αντικειμενικής εκτίμησης (ΔΟΥ) 1.282.558 ευρώ στην τιμή των 3.350.000 ευρώ και αυτό προκύπτει από τη συμβολαιογραφική πράξη 27292, που συντάχθηκε από τη συμβολαιογράφο Ελένη Κωνσταντινίδου στις 19 Μαρτίου 2020.

Το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στην κατοχή των αδελφών Καμμένου μετά τον θάνατο του πατέρα τους, το 2016, και ήταν ιδιοκτησία του διά της εταιρείας AUTOPOL. Στην εταιρεία είχαν καταλογιστεί χρέη εκατομμυρίων ευρώ, συνεπώς μαζί με το κτίριο τα αδέρφια Καμμένου κληρονόμησαν και τις οφειλές.

Μιλάμε, λοιπόν, για αγοραπωλησία... τζακ ποτ, που έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο κ. Καμμένος και η αδερφή του είναι υπόχρεοι να καταβάλουν κάτι χιλιάδες ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο. Η πρώτη λυπητερή ανέρχεται κοντά στο εκατομμύριο.

Αγοραστής των «οριζόντιων ιδιοκτησιών και εξ αδιαιρέτου ποσοστού οικοπέδου», όπως περιγράφεται στο συμβόλαιο, είναι η ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία είναι καταχωρημένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του ΕΒΕΑ στις 12/3/2020. Με απλά λόγια, η εταιρεία που κατέβαλε 3.350.000 ευρώ στις 19 Μαρτίου στον Πάνο και την Αλεξία Καμμένου είχε συσταθεί επτά ημέρες νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να αναγνωρίσω πως δεν γνώριζα το καλά κρυμμένο ταλέντο του πρώην υπουργού στο real estate.

Και μια λεπτομέρεια για την αποπληρωμή της αγοράς...

Τα αδέρφια Καμμένου έχουν αρκετές εκκρεμότητες με το ελληνικό Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα με την ΑΑΔΕ, κάτι που προκύπτει και από την επίμαχη συμβολαιογραφική πράξη, όπου φαίνεται πως το ένα ποσόν καταβάλλεται από την αγοράστρια εταιρεία, προκειμένου να πληρωθούν οφειλές του Πάνου και της Αλεξίας Καμμένου στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα στη συμβολαιογραφική πράξη αναφέρεται ότι η αγοράστρια εταιρεία καταβάλλει δύο τραπεζικές επιταγές, συνολικού τιμήματος 282.678 ευρώ, με τις οποίες αποπληρώνονται οφειλές του Πάνου και της Αλεξίας Καμμένου προς το ελληνικό Δημόσιο.

Το υπόλοιπο ποσόν που συμφωνείται μεταξύ των δύο μερών θα καταβληθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς που θα υποδείξουν οι πωλητές.

Με δεδομένο ότι η οικογένεια Καμμένου έχει να πληρώνει μεγάλα ποσά στο κράτος, είναι βέβαιο ότι όταν θα έρθει η ώρα της καταβολής του τιμήματος, οι πωλητές θα δώσουν λογαριασμούς που θα σχετίζονται με ελληνικές τράπεζες.

Όχι τίποτα άλλο, ο Καμμένος δεν θέλει να χρωστάει σε κανέναν, πόσω μάλλον στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο υπηρέτησε από τη θέση του βουλευτή και του υπουργού.