Η φύση απεχθάνεται το κενό. Το ίδιο και η πολιτική. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενος για μεγάλη πολιτική καριέρα Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος, αφού τον ξέβρασε η κεντρική πολιτική σκηνή, περιορίζεται σε παρασκηνιακούς ρόλους, που, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, προφανώς για τον ίδιο.

Εκμεταλλευόμενος το νεοδημοκρατικό νεφέλωμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πλάτες του θείου του, Ιβάν Σαββίδη, ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας έχει αναδειχθεί σε νεοδημοκρατικό παράγοντα της συμπρωτεύουσας, παρότι δεν διαθέτει κανέναν θεσμικό ρόλο.

Ολημερίς και ολονυχτίς επιδίδεται στο αγαπημένο του και εξόχως προσοδοφόρο σπορ των κάθε λογής διευθετήσεων.

Έχοντας ως βιτρίνα ένα πολυτελές δικηγορικό γραφείο, καθώς ο ίδιος δεν ξέρει καν πού βρίσκονται τα δικαστήρια. Καθότι παλιά καραβάνα, έχει κατορθώσει να εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία, αναλαμβάνοντας διευθετήσεις για λογαριασμό επιχειρηματιών και αυτοδιοικητικών στελεχών της Θεσσαλονίκης.

Κανονικός νταραβεριτζής.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί και το όνομα στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη.

Ωστόσο, επειδή ο Παπαμιμίκος είναι ολίγον επιπόλαιος, καλό θα ήταν να προσέχουν όσοι πέφτουν στην παγίδα και κάνουν δουλειές μαζί του.