Πριν από δύο μήνες αποτόλμησα να μεταφέρω μια πληροφορία, η οποία προκάλεσε μέχρι επικριτικό δημοσίευμα, του γίγαντα Μανώλη Κοττάκη. Αναφέρομαι στο σχόλιο που σχετιζόταν με τις πληροφορίες που ήθελαν τον τέως σύμβουλο στρατηγικής του πρωθυπουργού επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Δημήτρη Μητρόπουλο, να βρίσκεται προ της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Προφανώς, τότε δεν είχα αξιολογήσει τις γερές πλάτες που είχε ο επίσης πρώην διευθυντής των «Νέων» σε ισχυρά συστήματα (λέγε με V+O) της πιάτσας. Έτσι, πριν προλάβει να κυκλοφορήσει η εφημερίδα, άρχισα να διαβάζω πόσο δαιμονισμένος είμαι, ποιοι και πόσοι κρύβονται πίσω από τη διαρροή και «στοχοποίηση» αυτού του καλού και αγαθού κυρίου και άλλες αρλούμπες.

Μια βδομάδα μετά αυτομαστιγώθηκα δημοσίως, υποκλινόμενος στο μεγαλείο του ανδρός.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, η αυτομαστίγωση δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει άποψη ο Μητσοτάκης, αφού εν μέσω Αποκρεών ανακοινώθηκε η αποπομπή του. Μάλιστα, μάθαμε ότι παραμένει άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Τώρα θα γίνω κακός, αν πω ότι χρόνια τώρα δυσκολεύομαι να καταλάβω τι σημαίνει «άτυπος σύμβουλος»; Άσε που ένας κανονικός επαγγελματίας (και δεν αναφέρομαι στον Μητρόπουλο) δεν αποδέχεται μια τέτοια υποτίμηση.