Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο -μέχρι εκείνη την ώρα αποκριάτικος τουρίστας- Αλέξης Τσίπρας, αποτόλμησα, χωρίς να πάρω την άδεια από τα δημοσιογραφικά παραπαίδια του Θανάση Καρτερού, να γράψω ένα κείμενο στο parapolitika.gr. Ο τίτλος απηχούσε πέρα ως πέρα την ουσία των όσων είχε ψελλίσει λίγες ώρες πριν ο ευρισκόμενος σε πολιτικό (αλλά και εσωκομματικό) αδιέξοδο τέως πρωθυπουργός.

«Απόλυτο πολιτικό πουλητάρι ο Τσίπρας άδειασε και τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ» έγραφα, χωρίς, επαναλαμβάνω, να ζητήσω τη σχετική άδεια από τους κομματικούς κονδυλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόλαβε να «ανέβει» το κείμενο στο site και αμέσως έγιναν... Πολάκηδες. Με λίβελους εναντίον μου και της «άθλιας δημοσιογραφίας» που υπηρετώ, προσπάθησαν για άλλη μία φορά να ξεπεράσουν την κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Ένας κανονικός (και μεγάλος) πολιτικός, που, αν τον είχαμε ακούσει, θα ήταν εντελώς διαφορετική η πορεία της χώρας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έλεγε ότι το καλό με τους κομμουνιστές -προφανώς αναφερόταν στους original- είναι ότι: «συνωμοτούν μεγαλοφώνως». Ο,τι σκέφτονται το γράφουν είτε στην «Αυγή» είτε στον «Ριζοσπάστη». Βλέπετε, επί των ημερών του δεν είχε ξεκινήσει η καριέρα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Τα πάντα πρόθυμα «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να με φοβίσουν, έχοντας παράλληλα ως στόχο να θολώσουν την ενοχλητική σε όλα τα επίπεδα πραγματικότητα, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί λίγες ώρες νωρίτερα, από τη θεαματική κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα. Προφανής και απολύτως αναμενόμενη, από την ώρα που έγραφα το σχετικό κείμενο, η αντίδρασή τους. Ωστόσο, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και από δω και πέρα, δεν θα ζητάμε την άδειά τους για να ασκήσουμε κριτική στον ανύπαρκτο ηγέτη τους.

Οι εποχές που τα κείμενα των δημοσιογράφων περνούσαν από λογοκρισία ανήκουν στις χειρότερες σελίδες της Ιστορίας. Όσα κείμενα κι αν γράψουν, με όσα tweets κι αν τραμπουκίσουν, όσα trolls κι αν επιστρατεύσουν, η πραγματικότητα θα αποτυπώνεται. Και εν προκειμένω η πραγματικότητα δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, ευρισκόμενος σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, μετέτρεψε εαυτόν σε πολιτευτή της Ν.Δ. Δυστυχώς για τους «Συντάκτες της Εφημερίδας», τα όσα υποστήριξε στο Mega ο αγαπημένος τους ηγέτης δεν διαφέρουν ούτε από την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ούτε από αυτά που υποστηρίζει διαχρονικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Απεναντίας, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που υποστήριξε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και οι Κυριτσοβαξεβάνηδες. Δυστυχώς γι’ αυτούς (και ευτυχώς για όλους εμάς), επρόκειτο για ακόμα μία πολιτική κωλοτούμπα, προερχόμενη από έναν πολιτικό που στο πέρασμα του χρόνου έχει αποδείξει ότι στον βωμό της προσωπικής του επιβίωσης αδιαφορεί για το πόσους και ποιους θα πουλήσει. Το έκανε με τον Αλαβάνο, το επανέλαβε με τον Κωνσταντόπουλο και τη θυγατέρα του, με τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη, τον Κοτζιά και στο τέλος με τον Καμμένο. Αντί να ασχοληθούν με το άθλιο πολιτικό DNA του Τσίπρα, «τραμπουκίζουν» όποιον επιχειρήσει να αποκωδικοποιήσει τα ξεπουλήματα ενός ηγέτη που έχει ξεφτιλίσει την Αριστερά. Όσο κι αν τους ενοχλεί, και κωλοτούμπας είναι, και πολιτικό πουλητάρι, και επικίνδυνα άθλιος είναι, αφού επί των ημερών του αμφισβητήθηκε η κορωνίδα του Συντάγματος, που είναι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Ας τον χαίρονται. Άλλωστε, προς το παρόν αισθάνονται ότι είναι «δικός» τους...