Στην ανανέωση της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαψεύδοντας τα σενάρια που κυκλοφόρησαν και τον ήθελαν να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Η απόφαση είναι οριστική και μάλιστα δεν αποκλείεται κατά το προσεχές διάστημα (και σίγουρα πριν από τον Απρίλιο) να ανακοινωθεί από την πλευρά της κυβέρνησης. Μάλιστα, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση της ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο Στουρνάρα έπαιξαν οι συζητήσεις που είχε ο Κυριάκος τόσο με Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η στήριξη υπήρξε καθολική, γεγονός που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις στον Μητσοτάκη. Ανεξάρτητα, όμως, απ’ όλα αυτά, ο ένοικος του Μαξίμου, γνωρίζοντας πολύ καλά το τραπεζικό σύστημα, θεωρεί απολύτως επιτυχημένη τη θητεία Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μάλιστα, είναι διπλά επιτυχημένος, αν κρίνει κανείς από τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους Τσιπροκαμμένους και το σύστημα των Παπαγγελοφιλιππακηδοβαξεβάνηδων.