Στοιχεία που αποδεικνύουν τον εκβιασμό του από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη στην προανακριτική ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το οποίο αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, φέρνοντας σε αδιέξοδο τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον πρώην υπουργό του.

Σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να καταθέσει (και μάλιστα με συγκλονιστικά στοιχεία) ο κ. Μιωνής, ο κ. Παπαγγελόπουλος, τον εκβίασε ζητώντας του χρήματα, προκριμένου να «κλείσουν» εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονταν.

Η συνάντηση των δυο ανδρών σύμφωνα με το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016, παρουσία του τότε πανίσχυρου υπουργού, Νίκου Παππά. Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν Παπαγγελόπουλος - Μιωνής, ο πρώτος φέρεται να ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα από τον δεύτερο προκειμένου να βοηθήσει για να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες που είχε με την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Μιωνής έχει αποφασίσει να καταθέσει και μήνυση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία που εμπλέκουν τόσο τον κ. Παπαγγελόπουλο, όσο και τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη, αλλά και την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Επίσης αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στον δημοσιογράφο και στενό συνεργάτη του κ. Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα. Η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή, εκτιμάται ότι θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ θα στείλει στο εδώλιο και την παρέα της εφημερίδας Δημοκρατία, η οποία επί χρόνια είχε στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τους φίλους και συνεργάτες τους, Άγγελο Μεταξά και Σταύρο Παπασταύρου.