Υπό διαρκή παραίτηση βρίσκεται ο ανύπαρκτος σε επίπεδο παραγωγής έργου, αλλά και αρμοδιοτήτων, υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης. Ο επονομαζόμενος και ως «ωραίος της κυβέρνησης» κάθε μέρα «απειλεί» τον εαυτό του με παραίτηση, θέλοντας προφανώς να διαφυλάξει το κύρος που διαθέτει ως Δικαστής.

Και ενώ όλοι -ακόμη και ο πρωθυπουργός- περιμένουν πώς και πώς να υλοποιήσει την απειλή του, τελικά κάθε εβδομάδα αλλάζει γνώμη, έχοντας προφανώς γλυκαθεί από την καρέκλα της εξουσίας που δεν έχει.

Η εξέλιξη αυτή απογοητεύει ακόμη και τους ανθρώπους που είχαν θετική άποψη για τον δικαστή Κράνη και πλέον δυσκολεύονται να δώσουν εξήγηση για την κατρακύλα του ανδρός.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που τον γνωρίζουν καλύτερα και θεωρούν ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υλοποιήσει την απειλή του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει αξία για τους σοβαρούς έχει να κάνει με την πληροφορία που θέλει τον πρωθυπουργό να μην υπολογίζει καθόλου τον υφυπουργό Δικαιοσύνης. Σαν να μην υπάρχει.

Άλλωστε, ούτε στο τηλέφωνο δεν του έχει μιλήσει, ενώ όσες φορές (δύο, σε συσκέψεις) τον είδε αποκόμισε την εντύπωση ότι έχει να κάνει με έναν γεννημένο αλαζόνα.