Αποκαλύψεις που οδηγούν με βεβαιότητα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη (Μίμη) Παπαγγελόπουλο, έγιναν στο πλαίσιο των εργασιών της Προανακριτικής, από εισαγγελικούς λειτουργούς.

Τα όσα συγκλονιστικά έχουν κατατεθεί καταδεικνύουν την ενεργό συμμετοχή σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα του πανικόβλητου, όπως προκύπτει τόσο από τις ανακοινώσεις όσο και από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, τέως κυβερνητικού αξιωματούχου. Παρά την προσπάθεια που καταβάλλει να αποκρούσει τα όσα ανατριχιαστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γίνεται αντιληπτό ακόμη και από τους πλέον αδαείς ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε «στήσει» μια φάμπρικα, μέσω της οποίας κατασκεύαζε ενόχους, τους οποίους ακολούθως προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα. Επρόκειτο κυρίως για πρόσωπα που για οποιονδήποτε λόγο είχαν αποφασίσει να μη λιβανίζουν τον λαοπρόβλητο συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου.

Η τακτική, την οποία περιγράφουν όσοι έχουν καταθέσει στην Προανακριτική, ήταν πανομοιότυπη σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις. Ένας άσχετος (σ.σ.: όχι και τόσο στον ίδιο τον Παπαγγελόπουλο) κατασκεύαζε μια ανώνυμη επιστολή, η επιστολή έφτανε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και ακολούθως ο κ. Παπαγγελόπουλος την προωθούσε σε εισαγγελείς με τους οποίους διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις. Ο στόχος πάντα ίδιος: Με απλές ενδείξεις να ασκούνταν δίωξη, προκειμένου ο κ. Τσίπρας και οι λιβελογράφοι φίλοι του Παπαγγελόπουλου να ανακυκλώνουν λάσπη. Πάντα, όμως, ο Μίμης δεν ήξερε τίποτα, δηλώνοντας αιφνιδιασμένος ακόμη και για επιστολές που είχαν φύγει από το γραφείο του.
«Για όλα φταίει ο Κοντονής...», έλεγε επί αρκετό καιρό, στην προσπάθειά του να «χρεώσει» σε τρίτους τα όσα ο ίδιος και η παρέα του είχαν δρομολογήσει.

Τα όσα κατήγγειλε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου ανταποκρίνονται πέρα ως πέρα στην πραγματικότητα. Πρόκειται για γεγονότα που δύσκολα μπορούν να διαψευσθούν, όσες ανακοινώσεις κι αν εκδώσουν οι Παπαγγελόπουλος - Φιλιππάκης. Απεναντίας, αν κανείς ξεφυλλίσει τις εφημερίδες εκείνης της εποχής, όπως τη «Δημοκρατία» του κ. Φιλιππάκη, την «Kontra news» του κ. Κουρή και το «Documento» του κ. Βαξεβάνη, θα διαπιστώσει πόσο αληθινά είναι τα όσα έχει καταθέσει ο κ. Αθανασίου. Τα δημοσιεύματα ήταν συγκεκριμένα, όπως και η στόχευση-πίεση, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που διατύπωνε η πολιτική ηγεσία προς τους εισαγγελείς.

Επειδή, όμως, ο κ. Αθανασίου έκανε αναφορά και στο όνομά μου, επισημαίνοντας ότι, μέσα από τη στήλη μου, του είχα ασκήσει εντονότατη κριτική, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι αλήθεια, γιατί δεν υπήρξα καθόλου επιεικής απέναντι στον συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό. Απεναντίας, θα έλεγα. Όπως αλήθεια είναι ότι εκείνη την περίοδο, ως τακτικός συνομιλητής του κ. Παπαγγελόπουλου, είχα διαπιστώσει ότι δεν έτρεφε και τα καλύτερα των αισθημάτων για τον κ. Αθανασίου. Ίσως να έχω ακούσει και κάτι παραπάνω, αλλά δεν είναι της παρούσης. Σε κάθε περίπτωση, αν μου δοθεί η σχετική ευκαιρία, είμαι διατεθειμένος να αποδείξω ότι ο εισαγγελέας Αθανασίου παρέθεσε, απλώς, γεγονότα.

Επειδή η χώρα δεν θα πρέπει να ξαναζήσει κανέναν Παπαγγελόπουλο, όλοι όσοι γνωρίζουν οφείλουν απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία να προσέλθουν και να καταγγείλουν τον πιο επιφανή σκευωρό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει τις ζωές αθώων ανθρώπων. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στους θεσμούς.