Έχει ενδιαφέρον η κριτική που άσκησε στον βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη, η εφημερίδα «Δημοκρατία» του μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη.

Όπως ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά, «βγάζει» δήλωση, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης (Μίμης για όλους εμάς) Παπαγγελόπουλος, επικαλούμενος το σχετικό πόνημα.

Δεν θα αναφερθώ στην πολυσυζητημένη σχέση του εκδότη με τον τέως υπουργό, ούτε σ’ αυτούς του κακόπιστους που διαδίδουν διάφορα πράγματα σε σχέση με τα δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας», που σχετίζονταν με δικαστές και εισαγγελείς.

Και αυτό γιατί, από ακροδεξιά πηγή, πληροφορήθηκα, ότι την ίδια ώρα που η εφημερίδα του Φιλιππάκη, ασκεί κριτική στον νεότερο Πλεύρη, στην ίδια έκδοση, προσφέρει στους αναγνώστες, ένα βιβλίο, το οποίο έχει συγράψει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, υπό τον τίτλο: «ο λαός ΞΕΧΝΑ τι σημαίνει ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Φωτογραφίες και κείμενα.





Το σχετικό πόνημα ανήκει στα πολλά που έχουν κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο «Ήλεκτρον». Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, είναι πατέρας του βουλευτή Θανάση Πλεύρη.

Y.Γ.: Το χειρότερο για ένα τέως υπουργό του Τσίπρα, είναι να επικαλείται ένα έντυπο που προσφέρει στους αναγνώστες του, βιβλία που έχει γράψει, ένας άνθρωπος, με διατυπωμένες θέσεις, για την Αριστερά και τον Ναζισμό.