Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα της στήλης αναφορικά με τις καθυστερήσεις στον έλεγχο διάφορων υποθέσεων από την Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των ελεγχομένων φαίνεται να είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που «χρεώνουν» αποκλειστικά στην επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη, την όλη ολιγωρία.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας ακόμα και απομακρύνσεις στελεχών της Αρχής, τα οποία, παραβλέποντας τις άνωθεν εντολές, ανέσυραν από τα συρτάρια φακέλους που δεν έπρεπε. Μία από αυτές τις υποθέσεις σχετίζεται και με τις εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη και κάποιων συγγενών του. Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί και η πληροφορία που θέλει την κυρία Ζαΐρη να υπήρξε προσωπική επιλογή του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Τελικά, όλα κάποια στιγμή έχουν την εξήγησή τους...

Πώς επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυµα «κάλυψε» τις εταιρείες - τέρατα του Ιβάν

Το χειρότερο για τη Ζαΐρη έχει να κάνει με την ολιγωρία που επέδειξε στη διερεύνηση σειράς εταιρειών-τεράτων, οι οποίες ανήκουν έμμεσα ή άμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Η Αρχή για το Ξέπλυμα, αντί να αδράξει την ευκαιρία και να ξεσκονίσει τα στοιχεία που είχαν φτάσει από την Κύπρο, αποφάσισε να κάνει κανονικά και με τον... νόμο το κουνέλι. Κάποιοι μάλιστα αποδίδουν την αδράνεια της Ζαΐρη στο γεγονός ότι ο επιχειρηματίας από το Ροστόφ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τον Τσίπρα, τον Φλαμπουράρη και τον Νικολάκη τον Παππά.

Δυστυχώς, όμως, για την εύσωμη επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, οι υποθέσεις που απέφυγε να ερευνήσει μπορεί να την οδηγήσουν μέχρι και σε πειθαρχικό (αν όχι ποινικό) έλεγχο. Και αυτό γιατί η κυρία Ζαΐρη δεν τοποθετήθηκε εκεί για να προστατεύει όσους ξεπλένουν «μαύρο» χρήμα (σ.σ.: ποσότητες του οποίου καταλήγουν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά για να τους ελέγχει και να τους οδηγεί στη Δικαιοσύνη.