Ανέγνωσα με τη δέουσα προσοχή την ανακοίνωση των εργαζομένων στην Intracom και κατέληξα, αν μου το επιτρέπουν ο «Κοκκαλίνος» και οι απόγονοί του, σε δύο-τρεις επισημάνσεις. Θα είχε αξία αν βλέπαμε και τις υπογραφές των εργαζομένων - όχι τίποτα άλλο, αλλά κάποιοι δεν ήταν εκεί για να υπογράψουν το περισπούδαστο κείμενο και έχουν δικαιολογημένο παράπονο.

Επίσης, προκαλεί τουλάχιστον μειδίαμα η φράση περί «εντεταλμένων κονδυλοφόρων», όταν υπάρχει νωπή στις μνήμες μας η λάσπη που εκτόξευσαν τα «παπαγαλάκια» του Κόκκαλη εναντίον του Κώστα Καραμανλή, όταν αποτόλμησε να μιλήσει περί «εθνικού προμηθευτή». Μέχρι τη σύζυγο και τα παιδιά του τότε αρχηγού της Ν.Δ. έβριζαν οι μηχανισμοί της προαπαγάνδας που τρέφονταν από τον Σωκράτη.

Και, τέλος, επειδή οι εργαζόμενοι στην Intracom αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα ήταν εντελώς διαφορετική αν δεν υπήρχε η εταιρεία του Κόκκαλη, ας μου επιτρέψουν να μη διαφωνήσω.

Σίγουρα, αφού το ελληνικό Δημόσιο θα είχε γλυτώσει εκατοντάδες εκατομμύρια, που κατέληξαν στα ταμεία των επιχειρήσεων Κόκκαλη, επειδή ως «εθνικός προμηθευτής» είχε την ικανότητα να πείθει υπουργούς να υπογράφουν προσοδοφόρες για τις εταιρείες του συμβάσεις.

Προφανώς, ο χαρακτηρισμός «εθνικός προμηθευτής» δεν προήλθε από τις αγαθοεργίες, αλλά από το γεγονός ότι ο Κόκκαλης ξεζούμιζε επί χρόνια και εξακολουθεί να ξεζουμίζει τα κρατικά ταμεία.

Με αυτήν τη λογική, σίγουρα θα είχαμε μια άλλη Ελλάδα, πιο περήφανη και λιγότερο υποτακτική στους Σωκράτηδες.