Επί 4,5 χρόνια ο πανίσχυρος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είχε επιλέξει να κινείται σε παρασκηνιακό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι η δημοσιότητα δυσκόλευε τη δουλειά που του είχε αναθέσει ο πρωθυπουργός. Αν εξαιρέσει κανείς τις λιγοστές εμφανίσεις του στη Βουλή και κάτι απολύτως ελεγχόμενες δηλώσεις σε φίλα προσκείμενες εφημερίδες και ραδιόφωνα, ο επονομαζόμενος και «Ρασπούτιν» απέφυγε τους προβολείς της δημοσιότητας. Βγήκε από το καβούκι του όταν συνειδητοποίησε ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από το όνομά του. Από εκείνη τη στιγμή έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ συνεντεύξεων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Το γεγονός ότι δεν ασχολείται ούτε το Olympia.gr με τα όσα «αποκαλύπτει» καταδεικνύει τη σοβαρότητα των λόγων του. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, όντας έμπειρος εισαγγελέας, έχει καταλάβει ότι η υπόθεση Novartis είναι μια παρωνυχίδα μπροστά στον όγκο των αποκαλύψεων που αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας και σχετίζονται με την υπουργική του θητεία. Και επειδή γνωρίζει, έχει κάθε λόγο να θέλει να το αποφύγει. Αυτός άλλωστε εί-ναι και ο λόγος που ισχυρίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή δεν μπορεί να επεκταθεί σε θέματα που δεν σχετίζονται με τη φημολογούμενη ανάμειξή του στην υπόθεση Novartis. Αν ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ να φοβηθεί, θα ζητούσε αυτό που θα γίνει. Θα αντιμετώπιζε την κοινοβουλευτική διαδικασία ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πέσει φως σε όλες τις υποθέσεις, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται. Αλλωστε, καθαρός ουρανός αστρα-πές δεν φοβάται. 

Εκτός κι αν έχει κάτι που τον φοβίζει και εκτιμά ότι μπορεί να τον οδηγήσει σε τεράστια περιπέτεια. Η αλήθεια είναι ότι ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα στη Δικαιοσύνη δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απλωθεί ο τραχανάς, γιατί γνωρίζει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα άνοιγε διάπλατα ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο. Δυστυχώς για τον ίδιο, οι πράξεις, τα ίχνη και οι παρέες του τον οδηγούν νομοτελειακά στον δρόμο που θέλει να αποφύγει. Οσες συνεντεύξεις κι αν δώσει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την Αντα Ψαρά, όσα υποστηρικτικά κείμενα κι αν γράψουν η «Δημοκρατία» του κ. Φιλιππάκη και ο κ. Μανώλης Κοττάκης, δύσκολα θα μπορέσουν να αποτρέψουν την πραγματικότητα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος θα αποκαλυφθεί, γιατί έτσι πρέπει.

Το οφείλουμε όλοι απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Και πρέπει, για να μην τολμήσει στο μέλλον κανένας Παπαγγελόπουλος να στέλνει μηνύματα, τελεσίγραφα και δεν ξέρω τι άλλο, μέσω εφημερίδων, σε δικαστές και εισαγγελείς. Η Προανακριτική αποτελεί χρυσή ευκαιρία για να δοθεί οριστικό τέλος στα νταλαβέρια. Διαφορετικά, θα ζούμε σε μια Δημοκρατία όπου ο κ. Πολάκης δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένος με τη Δικαιοσύνη, επειδή δεν στέλνει στη φυλακή τους πολιτικούς (και όχι μόνο) αντιπάλους.