Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, με αφορμή την τροπή που έχουν λάβει οι έρευνες που σχετίζονται με το σκάνδαλο της Aegean. Πλέον τα πράγματα έχουν αγριέψει, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, η πίεση του Αμερικανικού παράγοντα προς τις ελληνικές αρχές, είναι κάτι περισσότερο από ασφυκτική.

Στο πλαίσιο αυτό προ ημερών βρέθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Παιατ, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Τσιάρα. Δεν ξέρω τι συζήτησαν οι δυο άντρες, ωστόσο αν κρίνω από τα όσα φτάνουν στ αυτιά μου, αποκλείω το ενδεχόμενο να μην ετέθη το θέμα της απάτης που σχετίζεται με την εταιρεία του Μελισσανίδη. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν καθυστερήσει.

Ο κ. Παιατ που όπως φαίνεται γνωρίζει πολύ καλά όλες τις πτυχές της υπόθεσης Μελισσανίδη, εκτιμώ ότι δύσκολα θα έχασε την ευκαιρία να θέσει στον έλληνα υπουργό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την διάθεση των ελληνικών αρχών, που έδειξαν σχετική απροθυμία κατά το πρόσφατο παρελθόν, η ιστορία με την Aegean, δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο της. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, τέτοιου είδους μπλεξίματα με τους Αμερικανούς.