Πρέπει να έχει αυξημένο φόρτο εργασίας η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, που ως γνωστόν είναι επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι επί πολλούς μήνες, βρίσκεται βαλτωμένη στα συρτάρια της εν λόγω υπηρεσίας, η υπόθεση της Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Και μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο που έχει ενεργοποιήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς και εκτός Ελλάδος. Οι Αμερικάνοι έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν για την ολιγωρία που επιδεικνύει η υπηρεσία της κυρίας Ζαϊρη. Εσχάτως εμφανίζονται και ολίγον εξοργισμένοι, αφού έχει φτάσει στ’ αυτιά τους, ότι οι λόγοι που καθυστερεί η σχετική έρευνα, συνδέεται και με πολιτική επιθυμία.

Με απλά λόγια οι Αμερικάνοι ενημερώθηκαν ότι η κυβέρνηση δεν πολύ θέλει να «τρέξει» η έρευνα από το ξέπλυμα για την Aegean. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που διαδίδουν ότι στα πρώτα ευρήματα έχει εντοπιστεί και ένα έμβασμα που αφορά χρήματα που έχουν δοθεί στην ΑΕΚ.
Σε κάθε περίπτωση η εποπτεύουσα την Αρχή για το ξέπλυμα, πρέπει να τρέξει, πριν αρχίσουν να την «τρέχουν» οι Αμερικάνοι… Και όταν τρέχουν αυτοί βγαίνουν πάντα πρώτοι.