Η κυβέρνηση έφερε και πέρασε το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο - με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης- και όπως είναι φυσικό το Μέγαρο Μαξίμου επιχαίρει για την μεγάλη επιτυχία η οποία σφραγίζει την στροφή της ΝΔ προς την κεντροδεξιά.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το περίεργο είναι ωστόσο ότι όλοι θεωρούν , φυσιολογικό ότι σχεδόν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ , δηλαδή 51 βουλευτές δεν ψήφισαν ή απείχαν από την διαδικασία.

Ανάμεσα δε σε αυτούς είναι ένας πρώην πρωθυπουργός του κυβερνώντος κόμματος , που στο όνομα της ιστορίας του μπορεί να λέει ό,τι θέλει καταθέτοντας μία ακραία ιδεολογική πλατφόρμα , ένας υπουργός - στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη- ο οποίος έχει χαρακτηρίσει αντισυναταγματικό το σχετικό νομοθέτημα και τρείς υφυπουργοί .

Μόνο που δεν συμβαίνει το ίδιο όταν πρόκειται για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δει για τον Παύλο Πολάκη.

Και γιατί το λέω αυτό. Γιατί εάν ερχόταν ένας ξένος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα θα νόμιζε ότι πρώην πρωθυπουργός , η υπουργός της κυβέρνησης ή έστω υφυπουργός ,ή βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που παράκουσε τις εντολές του προέδρου της κυβέρνησης είναι ο Παύλος Πολάκης.

Οι φωτογραφίες του μονοπωλούν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης , ενώ σχολιαστές και παρουσιαστές έχουν επικεντρωθεί στο γιατί ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απέχει από τη ψηφοφορία.

Οι κινήσεις του ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως ενώ ακόμα και μία ενδεχόμενη εσωκομματική ποινή παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάνει κινήσεις για να επιβεβαιώσει τον μύθο του , μόνο που και πάλι το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Είναι η μία και μοναδική αλήθεια η οποία δυστυχώς πλασάρεται στους πολίτες φτιασιδωμένη και αγνώριστη. Τόσο αγνώριστη που ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο….