Ελπίζοντας ότι δε χαλάει τα σχέδιά σας κύριε Πρωθυπουργέ, τόσο εγώ, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είμαστε χριστιανοί.

Με τη συμφωνία που προτείνατε για το χωρισμό Εκκλησίας και κράτους αποκαλύψατε τα αισθήματά σας. Το διακηρύττατε πάντοτε, αλλά κάποιες φορές προσπαθούσατε να το καλύψετε.

Πλέον το επιχειρείτε απροκάλυπτα προσπαθώντας να παγιδεύσετε την εκκλησία. Χωρίς καμία συστολή επιδιώκετε να απαξιώσετε ηθικά το ρόλο του κλήρου και να στρέψετε την κοινωνία κατά της Εκκλησίας και χρησιμοποιήσατε προσχηματικά μια κρίσιμη συζήτηση με μόνο στόχο μία προεκλογική ψηφοθηρική ανακοίνωση.

Αλλάζοντας τον τρόπο μισθοδοσίας των κληρικών φιλοδοξείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση στους πολίτες ότι θα προκύψουν 10.000 νέες θέσεις εργασίας, που σήμερα κατέχουν οι ιερείς μας.

Δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για την Ελλάδα το ποσοστό της κοινωνίας που «τσιμπάει» σε τέτοιες υποσχέσεις είναι πλέον πάρα πολύ μικρό. Η πολιτική απελπισία σας αποδεικνύεται κακός σύμβουλος και σας εκθέτει για μια ακόμη φορά που ψαρεύετε σε θολά νερά τις τελευταίες ελπίδες παραμονής σας στην εξουσία. Το σχέδιό σας δεν έπεισε κανένα.

Μπορεί να είστε άχριστος* κύριε Πρωθυπουργέ, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι ο διάλογος χωρισμού Εκκλησίας και κράτους δεν είναι διάλογος δύο αντρών. Είναι διάλογος θεσμών και κοινωνίας.

Οφείλετε να σεβαστείτε το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, που λειτουργεί συνοδικά. Οφείλετε να διαφυλάξετε το λειτούργημα των κληρικών και τη ζωή των οικογενειών τους.

Πρόκειται για 10.000 ιερατικές οικογένειες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πολύτεκνες, που δε μπορούν να βρεθούν στην αβεβαιότητα μίας επιδότησης/επαιτείας, όπως κι αν την ονομάσετε.

Η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο λαός αχώριστος και αδιαίρετος. Εάν κάτι πρέπει να αλλάξει θα γίνει με το ΝΑΙ του συνόλου της Εκκλησίας φανερά και κρυστάλλινα.

* αχριστία - [άχριστος]: Το να μην πιστεύει κάποιος στο Χριστό.