Επειδή στην αρχή αντιμετωπίστηκε ως... καλαμπούρι, αλλά τελικά διαπιστώνεται ότι ο πρωθυπουργός όντως υποστηρίζει σοβαρά και έχει ως «καραμέλα» την άποψη ότι όσοι του κάνουν κριτική και ασκούν έλεγχο στην κυβερνητική πολιτική διαδίδουν fake news, θέλω απλώς να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έχει καταγραφεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών ως κύριος πομπός fake news (κοινώς... ψεμάτων), τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τον χαρακτηρίζουν «δάσκαλο ψεμάτων».

Ενδεικτικός είναι ο κατάλογος των 25 αναφορών του ιδίου που παρατίθενται παρακάτω και αποδεικνύουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός όχι μόνο δεν διαφέρει από τους παλαιούς, παλαιοκομματικούς «εθνοπατέρες», που κορόϊδευαν τους πολίτες τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά τείνει να καταστεί χειρότερος από αυτούς.

1. Εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν. Δεν θα παίζουν αυτοί τον ζουρνά για να χορεύουμε εμείς σε όποιον σκοπό αυτές θέλουνε. Θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη.

2. Η μόνη εναλλακτική και σωτήρια πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία και γεννούν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

3. Δεν είπα εγώ ότι μπορούν να σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο.

4. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί η έννοια και η ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου.

5. Επί πέντε μήνες είχατε προεξοφλήσει κάτι το οποίο και εσάς (σ.σ. τη ΝΔ) βόλευε. Ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μνημόνια και θα φέρει σε αυτήν τη Βουλή μνημόνια να ψηφιστούν. Δεν σας κάνουμε τη χάρη...

6. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα, ούτε τίποτα από όσα αυτήν τη στιγμή σε διάφορα μέτωπα επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα. Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου.

7. Το ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται.

8. Μην τολμήσουν να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

9. Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων.

10. Όσο υπάρχει μνημόνιο και τρόικα, προοπτική για τον αγρότη δεν υπάρχει.

11. Είναι δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Είναι δέσμευσή μας η επαναφορά της 13ης σύνταξης για συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από τα 700 ευρώ.

12. Go back, κ. Μέρκελ, go back, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης.

13. Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα.

14. Δεν αύξησε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ τους φόρους. Η φορολογία είναι ίδια και ελάχιστα μεγαλύτερη.

15. Εμείς, αντιθέτως με τους προηγούμενους, θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.

16. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας.

17. Αξιοποιούμε το πακέτο Γιούνκερ και αυξάνουμε τις δημόσιες επενδύσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο μεγαλύτερο επίπεδό τους από την αρχή της κρίσης.

18. Στόχος μας παραμένει να αποκλιμακώσουμε το ύψος του πλεονάσματος για το 2019 στο 2,5% και το 2020 στο 2%.

19. Με τα χαμηλότερα –εφικτά– πλεονάσματα, λοιπόν, και την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη.

20. Για τους επιχειρηματίες, θεσπίζουμε λογαριασμό αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης.

21. Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 παγώνουν.

22. Στο Ελληνικό βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο σημείο έναρξης των εργασιών.

23. Περιορισμός των εξετάσεων στα γυμνάσια.

24. Κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών.

25. Ίδρυση 7.000 μαθητικών βιβλιοθηκών.