Παρά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα οι 151 ψήφοι εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν. Επόμενος σταθμός, η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εκεί τα τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη καθώς από τη μία είναι άγνωστο αν και οι έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης θα στηρίξουν και τη συμφωνία ενώ από την άλλη δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους ούτε το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης ούτε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ.

Όπως και να έχει, η χώρα έχει μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, η οποία έχει ξεκινήσει με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Το ρευστό τοπίο από τη μια και η ολοένα αυξανόμενη πόλωση του πολιτικού σκηνικού από την άλλη κρατούν τη χώρα σε μια κατάσταση ομηρίας.

Μια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά δεν μπορεί να πείσει κανέναν, ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα είτε την καθημερινότητα του πολίτη είτε μεγαλύτερα θέματα όπως για παράδειγμα τα εθνικά.

Συνεπώς, ο Αλέξης Τσίπρας βάζοντας για μια ακόμη φορά, τα κομματικά του συμφέροντα πάνω από τα εθνικά επέλεξε με τη στρατηγική του να σύρει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, από την οποία μόνο τραυματισμένη μπορεί να βγει. Ο πρωθυπουργός μίλησε στις δηλώσεις του για καθαρές λύσεις χωρίς ωστόσο να είναι διατεθειμένος να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον σταθερότητα. Χρειάζεται να σχεδιάσει με αυτοπεποίθηση τα επόμενα βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας πρέπει να αρχίσουν να κινούνται με γοργούς ρυθμούς. Να μη χάσουμε άλλο χρόνο. Ο τόπος δε μπορεί να περιμένει άλλο. Αρκετά με τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και των μαθητευόμενων

μάγων των κυβερνήσεων του. Μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησης του ο κ. Τσίπρας κούρασε και κουράστηκε.

Τη σταθερότητα και την αυτοπεποίθηση που έχουν ανάγκη οι Έλληνες μόνο μία πολιτική δύναμη μπορεί σήμερα να την εγγυηθεί.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εγγυηθούν στον Έλληνα πολίτη την αλλαγή αυτού του σκηνικού.

Η χώρα χρειάζεται να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές μέσα από τις οποίες θα αποκτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα την επαναφέρει στην τροχιά της ανάπτυξης και της προόδου.

Μια κυβέρνηση που θα έχει μόνο γνώμονα το εθνικό καλό. Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Χωρίς προσωπικές ατζέντες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.