Ποντάρουν, φυσικά, και στο πολύ χαμηλό επίπεδο στελεχών της ΝΔ, που δίνουν τροφή για να συντηρείται ένα κλίμα εμφυλιοπολεμικό.

Ο πνιγμένος, λοιπόν, από τα μαλλιά πιάνεται, εν προκειμένω από ένα επεισόδιο που έγινε έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας και στο οποίο συμμετείχε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. Η (αν)αξιοπιστία του τελευταίου εγείρει ερωτήματα για το περιστατικό, ωστόσο για λόγους οικονομίας, ας πάρουμε ως δεδομένο ότι τον έδειραν φασίστες λόγω των απόψεών του για το Μακεδονικό.  Έστω και αν οι πάντες γνωρίζουν στην Μεσσηνία πως μέχρι πριν λίγα χρόνια ο Κωνσταντινέας ήταν φανατικός οπαδός του…. Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» κάνει πρώτο θέμα την αποκλειστική συνέντευξη του κ. Κωνσταντινέα υπό τον τίτλο «Θα διώξουμε το μίσος από την κοινωνία». Υπό κανονικές συνθήκες, θα νόμιζε κανείς ότι η ιστορική εφημερίδα αυτοτρολάρεται. Διότι δεν υπάρχει τίποτα πιο υποκριτικό από το να στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ το διχασμό της κοινωνίας. Και αυτό γιατί είναι το κόμμα που δίχασε την ελληνική κοινωνία όσο κανένα άλλο από τη μεταπολίτευση. Η ρητορική και οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2010 καλλιέργησαν το διαχωρισμό των Ελλήνων σε προδότες και πατριώτες. Στους  Μερκελιστές και σε αυτούς που αντιδρούν σθεναρά στις εντολές των ξένων.

Ποιος μιλούσε για τους Κουίσλινγκ και τους γερμανοτσολιάδες; Ποιοι ήταν αυτοί που διοργάνωναν αντισυγκεντρώσεις έξω από τις συγκεντρώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ; Ποιοι έβαζαν στους τοίχους φωτογραφίες όσων ψήφιζαν μνημόνια;
Με αποκορύφωμα, βεβαίως, τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης, το δημοψήφισμα παρωδία που δίχασε πολλές οικογένειες.

Απόρροια των πρακτικών και της ρητορικής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, που ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Είχαν, άλλωστε, οσμωθεί στις πλατείες των λεγόμενων αγανακτισμένων, όπου ΣΥΡΙΖΑΙοι και ακροδεξιοί πολεμούσαν από κοινού τους… νενέκους, τους προσκυνημένους, τους μένουμε-ευρωπαίους, τους φιλελέδες.  

Με καθυστέρηση πολλών ετών και αφού το φίδι βγήκε από το αυγό, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για την ακροδεξιά. Αυτή, που στην πιο χυδαία εκδοχή της, τη ναζιστική, ουδέποτε πολέμησε διότι στις αναλύσεις που είχε κάνει το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν ότι διεκδικούν από κοινού με τους φασίστες του Μιχαλολιάκου τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους! Προς επίρρωση, τα όσα συμβαίνουν με τη δίκη της εγκληματικής συμμορίας, η οποία με διάφορα αστεία προσχήματα και νομικά τεχνάσματα δεν προχωρά.

Αν μη τι άλλο, συνεπώς, είναι υποκριτικό, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, να έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και να μας λέει πως θα διώξει το μίσος από την ελληνική κοινωνία. Είναι ο βασικός υπεύθυνος που θέριεψε.