Δεν γνωρίζω αν έχει ανοίξει για τα καλά το καπάκι, πάντως σιγά-σιγά αρχίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα. Aπολύτως ενδεικτική η απαξιωτική αναφορά της Σίας Αναγνωστόπούλου για τον Δημήτρη Καμμένο -«θέλετε να πάρω στα σοβαρά τον Δ. Καμμένο;» αναρωτήθηκε. Με βάση τη διαδρομή και τη συγκρότηση που έχει η κυρία Αναγνωστοπούλου είναι εύλογο το ερώτημα, ωστόσο θα έπρεπε να προβληματίζεται όχι μόνο για τον συγκεκριμένο, αλλά για το σύνολο των βουλευτών των ΑΝΕΛ, μια και δεν διαφέρουν και πολύ οι απόψεις του κ. Καμμένου από των υπολοίπων του κόμματος.

Με μία μέρα καθυστέρηση απάντησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και μάλιστα από το βήμα της Βουλής: «Αν εγώ δεν είμαι σοβαρός, όπως είπε μια συνάδελφος, να με σεβαστείτε. Να σεβαστείτε την ψήφο μου και αυτό που κάνω τρία χρόνια. Να σεβαστείτε αυτά που πέρασα όταν έφυγα από υπουργός εκείνο το βράδυ και τους εκβιασμούς που δέχθηκε η οικογένειά μου».

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο κ. Καμμένος έμεινε λιγότερο από ένα 24ωρο υφυπουργός, διότι ο κ. Τσίπρας πληροφορήθηκε διάφορες ρατσιστικές αναρτήσεις που είχε κάνει στα social media ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Βεβαίως είναι ένα ερώτημα από ποιους εκβιάστηκε ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη.
Διότι στην επιφάνεια θα έρθουν πιο σοβαρά θέματα, όπως είναι το ζήτημα της ονομασίας της FYROM ή κάποια σοβαρά θέματα που σχετίζονται με τη Θράκη. Ηδη ο συνέταιρος του κ. Τσίπρα ετοιμάζεται να πριονίσει τις πιθανότητες εξεύρεσης λύσης, πουλώντας ψευτοπατριωτισμό και ότι ο ίδιος δεν θα δεχτεί καθόλου τον όρο «Μακεδονία». Το ίδιο λένε οι ΑΝΕΛ και για την εκλογή μουφτή.

Το παιχνιδάκι, ωστόσο, με τις διαφορετικές απόψεις και την ξεχωριστή στάση των δύο κυβερνητικών κομμάτων σε μια σειρά από ζητήματα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η πραγματικότητα, φυσικά, είναι πως ο πρωθυπουργός είναι πλήρως εγκλωβισμένος στην ανερμάτιστη επιλογή της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Και πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κάποιοι που σέβονται τον εαυτό τους, αρχίζουν και αντιδρούν, βλέποντας, για παράδειγμα, ότι μπορεί να χαθεί η ευκαιρία να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας της FYROM. Η Ελλάδα έχει σπαταλήσει ένα τεράστιο διπλωματικό κεφάλαιο γι’ αυτό το ζήτημα, με αλλεπάλληλα λάθη και αστοχίες. Εδώ που φτάσαμε, το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την (επί)λυση της ονομασίας ή τη… λύση της συνεργασίας!