Με τους «αγαπημένους» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διάγουμε το τελευταίο διάστημα σουρεαλιστικές στιγμές, τέτοιες που νομίζει κανείς ότι κάποιος δεν σταματάει να τρολάρει. Σταχυολογούμε:

Ο πρωθυπουργός βραβεύεται από ένα γαλλικό δεξιό περιοδικό για το ευρωπαϊκό του σθένος ή, να το εκλαϊκεύσουμε, για την κωλοτούμπα που έκανε το καλοκαίρι του 2015. Μάλιστα, ο βραβευθείς Τσίπρας δηλώνει ότι «στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του». Κοινώς, φτύνει και κοροϊδεύει στα μούτρα το 61% των Ελλήνων που πήγαν και ψήφισαν «όχι» σε εκείνο το δημοψήφισμα-παρωδία.

Ο υπουργός Εξωτερικών βγάζει ανακοίνωση και απειλεί με δεκαετή κάθειρξη όσους δημοσιεύσουν απόρρητα έγγραφα, και λίγο μετά ο υπουργός Αμυνας κάνει ανάρτηση στο Twitter του με την οποία ανακοινώνει ότι αποχαρακτηρίζει αυτά τα έγγραφα. Σύμφωνα δηλαδή με τον κ. Κοτζιά, απειλείται η εθνική ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα αν δημοσιοποιηθούν έγγραφα για μια πώληση βλημάτων, που τελικά δεν έγινε, σε μια άλλη χώρα. Σκεφτείτε να ήταν τίποτα σχέδια για την άμυνα της χώρας, θα τους έστελνε όλους σε ισόβια ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση και ζητεί από (όλους;) τους μετόχους του Mega να πληρώσουν στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα. Μιλάμε για το κόμμα που χρωστά ατελείωτους μισθούς προς τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις ΜΜΕ που διαθέτει, ήτοι στην εφημερίδα «Αυγή» και στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Αλλά τι σημασία έχει, ε;

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βραβεύει τον Πάνο Καμμένο ως μια εξέχουσα προσωπικότητα της χώρας που έχει διακριθεί για τον «σεβασμό στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα» και «έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της διεθνούς τρομοκρατίας». Ναι, ο Καμμένος όλα αυτά!

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα τον μητροπολίτη Ανθιμο ως έναν ιεράρχη «με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης…». Είναι σαν να βραβεύεις τον Καμμένο για τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Τα προαναφερθέντα είναι μερικά από όσα κωμικοτραγικά λαμβάνουν χώρα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αφήστε, δε, που όποιος παρακολουθεί τα φίλια -και είναι πλέον πολλά- ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι συγκυβερνούν ο Μητσοτάκης με τον Γεωργιάδη και όχι ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Μπορεί, βεβαίως, με όλα αυτά κάποιοι να χασκογελούν. Πολλοί, ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι είναι οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα κάνει σε όλα τα επίπεδα βήματα προς τα πίσω.