Είναι απόλαυση να διαβάζει κανείς τον τρόπο με τον οποίο τα θεσμικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν μια σειρά από γεγονότα, ιδίως όταν αυτά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης-διαφωνίας στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Χθες, για παράδειγμα, ξεχώρισαν οι ειδήσεις για τη ρύπανση στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής και τα συγχαρητήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στον κ. Τσίπρα.

Οι οικολογικές ευαισθησίες, άλλωστε, είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει και στην περίπτωση της Eldorado Gold, ενώ και τα θέματα της δημόσιας υγείας βρίσκονται πάντα στην κορυφή της ατζέντας. Ας δούμε, λοιπόν, τι θα πει ωραία προπαγάνδα. Το έγκριτο left.gr παρουσίασε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη ρύπανση του Σαρωνικού. Αφού μας ενημέρωσε για το πόσο σημαντικό ζήτημα το θεωρεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, έκανε λόγο για «μικρές εστίες ρύπανσης που παρασύρθηκαν από τον αέρα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ" νοτιοδυτικά της Αταλάντης, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Κοσμά και αντιμετωπίζονται από το μεσημέρι με ειδικά σκάφης αντιρρύπανσης».

Και, βεβαίως, επικρότησε τις άοκνες προσπάθειες που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας. Το ρεπορτάζ είναι ζηλευτό. Ούτε κραυγές για περιβαλλοντική καταστροφή, ούτε επίθεση στον πλοιοκτήτη, ούτε, φυσικά, μίζερη κριτική για καθυστερήσεις στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Φανταστείτε, απλώς, τι θα έλεγε το left.gr αν το αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί προτού οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου.

Εξίσου ενδεικτικό είναι και το πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Επικαλείται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και καμαρώνει διότι συνεχάρη τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση στον χώρο της υγείας.

Ε, ο μέχρι πρότινος νεοφιλελεύθερος οργανισμός, που εκφράζει τα ιδιωτικά συμφέροντα, εν μια νυκτί μετατράπηκε σε έναν οργανισμό που ενδιαφέρεται για την καθολική φροντίδα των πολιτών και ιδιαίτερα των προσφύγων και των μεταναστών. Αν ο ΠΟΥ είχε δώσει συγχαρητήρια στον Παπανδρέου ή στον Σαμαρά, θα είχε πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να τους φάει και να τους χαρακτηρίσει «ντίλερ συμφερόντων».

Τώρα απλώς πανηγυρίζουν, πιστεύοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν μνήμη. Έτσι όπως τα έχουν κάνει, το μόνο που απομένει είναι να πάει ο πρωθυπουργός στην Κερατέα και να εξαγγείλει ΧΥΤΑ.