Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
nikos_pappas_syriza_esokommatika
alexandros-priftis-
Αλέξανδρος Πρίφτης
Αλέξανδρος Πρίφτης

Αλλαγές με τον Παππά;

Τον κ. Νίκο Παππά, στενό συνεργάτη και πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που, παρά το γεγονός ότι φαίνονται αξιοσέβαστοι, έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της δολιότητας.

Διότι είναι ασυναγώνιστοι στην εμφάνιση προσωπείου ειλικρίνειας για να δείχνουν αξιοσέβαστοι, με στόχο πάντα να παγιδέψουν σε κάποια σχέση, πριν δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο! Κάπως έτσι πρέπει να αξιολογηθεί και το νέο κομματικό είδωλο του συνθήματος «Στέφανε, προχώρα, άλλαξέ τα όλα» εκείνων των συγκεντρωμένων την περασμένη Κυριακή το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, μετά την αναγγελία του κομματικού θριάμβου του Στέφανου Κασσελάκη. Και «ανταποκρινόμενο» το νέο αστέρι της πολιτικής ζωής μας στο αίτημα των εκατοντάδων οπαδών του από την πλατεία, αυτός «σφιχταγκαλιαζόταν» με τον Κύριο 13-0 του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου με τις τηλεοπτικές άδειες. Τον κ. Νίκο Παππά, στενό συνεργάτη και πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα!

Αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα αν η απαίτηση των συγκεντρωμένων με το σύνθημα «Στέφανε, άλλαξέ τα όλα» είναι συγχρόνως και κραυγαλέα καταδίκη των υπευθύνων της αποσάθρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που κύριοι υπεύθυνοι έχουν αξιολογηθεί από επώνυμα στελέχη και ανώνυμους οπαδούς τους ο Αλέξης Τσίπρας και η στενή παρέα του.Όμως παρά αυτή την πανηγυρική ατμόσφαιρα στην πλατεία Κουμουνδούρου για την επικράτηση Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, έχουν ήδη προκληθεί πολύ ισχυροί τριγμοί στον κομματικό μηχανισμό και κυρίως στα ανώτερα κλιμάκια. Διότι πολλοί κάνουν λόγο αν όχι για επικείμενη λαϊκή εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα για επικείμενη μεγάλη απώλεια της αρτιμέλειάς του. Αφού ακόμη και κατά την άποψη του Νίκου Φίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό απεμπολήσει την ιστορία του και τις αρχές του και έχει αποκόψει τους μακροχρόνιους δεσμούς του με την κοινωνία!

Και τώρα, μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εσωκομματικών εκλογών, οι εξελίξεις, που όπως όλα δείχνουν έχουν δρομολογηθεί, οδηγούν σε περαιτέρω επιδείνωση της απήχησής του στην κοινωνία. Διότι, εκτός των άλλων, όσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκει πειστικά επιχειρήματα για να διαψεύσει τις φήμες για υπονόμευση της όλης εσωκομματικής διαδικασίας στις κάλπες της 17ης και της 24ης Σεπτεμβρίου, για «πλάτες» στον Κασσελάκη, πολλά επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρούν ολετήρα της παράταξής τους! Επειδή πιστεύουν ότι με τις «ευλογίες» του έγιναν οι πρώτες καρατομήσεις στελεχών από υπεύθυνα πόστα χωρίς καν να τα ενημερώνουν τα νέα «αφεντικά» της Κουμουνδούρου. Και όπως όλα δείχνουν δεν θα σταματήσει εδώ ο Κασσελάκης.

Διότι φαίνεται ότι έχει βάλει πολλούς στο μάτι!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/9