Η πρώτη δημόσια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, προχθές στη Νίκαια, έγινε όχι σε ένα τυχαίο μέρος, αλλά στην καρδιά της αριστεροκρατούμενης κάποτε Β’ εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά.

Εκεί όπου για χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλλε ότι αναδεικνύεται το πραγματικό εκλογικό μπόι του. Και είναι αλήθεια, διότι τώρα, στις 21 Μαΐου που ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε στο 20,07% σε ολόκληρη τη χώρα, στη Β’ Πειραιά «κράτησε» δυνάμεις και από 38,20%, στις εκλογές του 2019, απλά προσγειώθηκε στο 20,75%! Κάποιοι όμως πονηροί «μελλοντολόγοι» ερμήνευσαν αυτή την προεκλογική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, να κάνει δηλαδή έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του από τη Νίκαια, μόνο ως κίνηση ενθάρρυνσης των ψηφοφόρων του στην Α’ Πειραιά, και κάποιας κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού διότι εκεί εκτίθεται ο ίδιος. Εκεί, παρά την προεκλογική απραξία των τοπικών στελεχών από την εμφανή περιθωριοποίησή τους, που οξύνει το πρόβλημα, λογικά ο Αλέξης Τσίπρας θα καταλάβει την έδρα!

Εκεί όμως που πίστευε ότι δεν υπάρχουν εκλογικά «κάστρα» και αν υπάρχουν έλεγε ότι αυτός έχει τον τρόπο και τη δύναμη να τα αλώσει, ήταν οι Σέρρες και τα Δωδεκάνησα, όπου κι εκεί, όπως και στην Α’ Πειραιώς, ηγήθηκε των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όμως αποδείχθηκε στις κάλπες, και σε αυτά πραγματικά εξετέθη ο Αλέξης Τσίπρας! Διότι ακόμη και αν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει -διότι να τα αυξήσει ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας δεν το φαντάζεται- τα ποσοστά των εκλογών της 21ης Μαΐου, με τον νέο εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής θα είναι κάποιες δεκάδες λιγότεροι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή. Γι’ αυτό είναι τουλάχιστον αβέβαιο, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, αν στις Σέρρες και τα Δωδεκάνησα ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει βουλευτές σε αυτές τις εκλογικές περιφέρειες!

Αυτό θα οδηγήσει σε ένα αβέβαιο πολιτικό μέλλον για τον ίδιο και τους συνοδοιπόρους του. Διότι όπως και ο ίδιος έχει ομολογήσει, δεν θα είναι εύκολο να ξεπεράσει την εκλογική συντριβή. Δεν είναι εξάλλου μυστικό ότι κάποιοι άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ακόμη και «για τη σωτηρία των κεκτημένων» πρέπει να πριονίζουν την καρέκλα του Αλέξη. Όπως και κάποιοι άλλοι επώνυμοι δεν κρύβουν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να βιαστούν, να τελειώνουν με τον Τσίπρα, πριν στελέχη και ψηφοφόροι, από το πλοίο που βουλιάζει, μαζικά πηδήξουν στο ναυαγοσωστικό που έρχεται! Και αυτό μπορεί να είναι ακόμη και το κόμμα της Κωνσταντοπούλου!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 2/6