Είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι ένας μορφωμένος άνθρωπος και μάλιστα επιστήμονας παγκοσμίου κύρους ξεπερνά τις 60.000 σκέψεις την ημέρα. Και βεβαίως αυτός αποφασίζει σε ποιες αφιερώνει την προσοχή του για τη ζωή και την καριέρα του που με κόπο, χρόνο και χρήμα έχει κατακτήσει και δρομολογήσει και ποιες θα απορρίψει.

Φαίνεται όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα εκείνων των ανέξοδων συμπεριφορών που συνήθως απορρίπτονται στην οικογενειακή, την κοινωνική και την επαγγελματική ζωή κάποιων πολύ επωνύμων, αυτές προβάλλονται ως κοινωνική ιδεολογία, όταν χρειαστεί να δικαιολογηθεί μία υποκριτική στάση και πολιτική συμπεριφορά.

Και αυτή την εποχή έχει επιβεβαιωθεί ότι οι προβαλλόμενες κοινωνικές ευαισθησίες κάποιων που ονειρεύονται να μας «σώσουν» από τη «λαομίσητη Δεξιά», αφού έτσι θέλετε να το πάμε, είναι λόγια του αέρα. Απόδειξη η άποψή τους ότι μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά καθεστώτα, εννοεί ο «φίλος» μας τα τελευταία χρόνια, αυτές οι νέες δημοκρατίες έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις συνθήκες καταστροφών, μεγάλων κοινωνικών πιέσεων και επιδημιών. Βέβαια είναι γνωστό ότι όταν ολόκληρη η οικουμένη υποφέρει από επιδημίες, οι κοινωνίες δεν ανακουφίζονται και πολύ περισσότερο δεν θεραπεύονται με φανφάρες από το «υπερπέραν».

Και τα λέτε εσείς που ωραία περνάτε στο Χάρβαρντ, κύριε καθηγητά Όθωνα Ηλιόπουλε, σε αυτό το μη κρατικό πανεπιστήμιο με την αστυνομική δύναμη παρούσα και εμφανή, που σε όλους τους χώρους οι αστυνομικοί συναγελάζονται με τους φοιτητές και τους καθηγητές. Και σίγουρα δεν σας φαίνεται περίεργο ότι το Χάρβαρντ, αν και μη κρατικό και «αστυνομοκρατούμενο», είναι πανεπιστήμιο πρώτο στην παγκόσμια κατάταξη, ως προς την αξιολόγηση των σπουδών, όσο και για το μέλλον των αποφοίτων. Αυτό σημαίνει λαμπρές καριέρες για τους πτυχιούχους του!

Και αν, κύριε καθηγητά, «υποφέρετε» από την «αστυνομοκρατία» στο Χάρβαρντ και τις συμπεριφορές των «αφεντικών» του, εδώ στην πατρίδα είναι πεδίον δόξης λαμπρόν, που λέει ο λαός μας. Γιατί το «διαλυμένο και το αντιλαϊκό σύστημα υγείας και περίθαλψης», όπως θέλετε να το εμφανίσετε, έχει άμεση ανάγκη τις ιατρικές γνώσεις και τις εμπειρίες σας.

Σε ένα κρατικό επαρχιακό νοσοκομείο, αφού τόσο πολύ νοιάζεστε για την πατρίδα και τον λαό, θα έστρωναν κόκκινο χαλί οι γιατροί, οι νοσηλευτές και πολύ περισσότερο η τοπική κοινωνία. Και να είστε βέβαιος ότι από εκεί η προσφορά σας στην ελληνική κοινωνία θα είναι πραγματικά ουσιαστική. Ενώ ως βουλευτής η προσφορά σας στον ελληνικό λαό από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, διότι να είστε βέβαιος ότι μέχρι εκεί θα φτάσετε, δεν θα δικαιολογεί ούτε τη βουλευτική αποζημίωσή σας. Συν τις μισθοδοσίες του αστυνομικού και ενός δημοσίου υπαλλήλου, οι οποίοι θα σας παραχωρηθούν και τους οποίους θα πληρώνει ο ελληνικός λαός, που τόσο πολύ τον «πονάτε»!

Εκτός βεβαίως αν δεν μακροημερεύσετε και «τα βροντήξετε» πάλι για την ξενιτιά!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 9/5