Είναι αλήθεια ότι η μαζική είσοδος τις τελευταίες δεκαετίες μεταναστών, πολλοί από τους οποίους ζουν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων ελληνικών πόλεων, πέραν της συμπόνιας και της έμπρακτης βοήθειας, έχει προκαλέσει και έντονο προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία. Γιατί αυτό το θλιβερό θέαμα της ανθρώπινης κατάντιας δεν εξαφανίζει τις εύλογες ανησυχίες για την έξαρση της εγκληματικότητας στο υποβαθμισμένο κέντρο της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Γι’ αυτό και δικαιολογημένα αποτελεί κυρίαρχο θέμα στις καθημερινές συζητήσεις των πολιτών αλλά και στον σοβαρό πολιτικό λόγο! Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ιστορικά η Ελλάδα είναι η χώρα με παράδοση φιλοξενίας, διότι από την αρχαιότητα αποτελεί ξεχωριστή κοινωνική διάκριση της φυλής μας. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, μάλιστα, τη θεωρούσαν ύψιστη αρετή, την είχαν θεοποιήσει με τον Ξένιο Δία και την Αθηνά Ξενία και είχαν κατατάξει στα μεγάλα αμαρτήματα τις όποιες αντικοινωνικές παρεκκλίσεις τους.

Με αυτό το πνεύμα είχε υποδεχθεί η ελληνική κοινωνία και τους χιλιάδες αλλοδαπούς που έχουν ήδη ενσωματωθεί, και το 2020 μαζί με τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είχαν καταμετρηθεί περίπου 940.000, με μέση ηλικία τους τα 32-34 έτη. Όταν την ίδια χρονική περίοδο η μέση ηλικία των Ελλήνων, το γένος, ήταν τα 43-46 έτη. Ανάμεσα σε αυτούς τους μετανάστες ήταν και 80.000 περίπου νομιμόφρονες Πακιστανοί, μεταξύ των οποίων και οι δύο συλληφθέντες πριν από λίγες ημέρες. Διότι αυτοί είχαν «στρατευθεί» για να εκτελέσουν το αιματοκύλισμα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή.

Ο «Υάκινθος», όμως, κοινώς ζουμπούλι, όπως ήταν η κωδική ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης η οποία από μήνες είχε στηθεί από την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, φαίνεται ότι ήταν «μεθυστικός», αφού άνοιξε τα στόματα των δύο Πακιστανών-Ισλαμιστών, σιιτών το γένος, και συνελήφθησαν, ο ένας στη Σπάρτη και ο άλλος στη Ζάκυνθο. Και αποκαλύφθηκαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 30χρονο «εντολοδόχο» αρχηγό τους στην Τεχεράνη, ο οποίος υποσχόταν χιλιάδες δολάρια για κάθε πτώμα σκοτω- μένου Εβραίου! Ποσό όχι ευκαταφρόνητο για τους δύο Πακιστανούς-Ισλαμιστές. Διότι το «σενάριο» της δολοφονικής επιχείρησης προέβλεπε πολύ «θέαμα»! Τουλάχιστον 50 θα έπρεπε να είναι οι σκοτωμένοι και με φωτογραφίες και βίντεο πτωμάτων και τεμαχισμένων Εβραίων που θα ήταν οι αποδείξεις για την είσπραξη των 15.000 δολαρίων το κεφάλι. Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, εγκαίρως ακύρωσε το σενάριο! Τους συνέλαβε και για άλλη μία φορά απέσπασε την παγκόσμια αναγνώριση!

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή