O τεχνικός του Εργοτέλη Γιάννης Ταουσιάνης μίλησε στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο για τη νίκη του Εργοτέλη στην Βέροια και την δύσκολη προσπάθεια της ομάδας του για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Για τη νίκη στη Βέροια:
"Είναι μια πολύ σπουδαία νίκη εξαιτίας της βαθμολογικής θέσης που βρισκόμαστε. Είναι τρείς βαθμοί που μας δίνουν ανάσα και μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στο όριο του υποβιβασμού, αλλά κυρίως είναι βαθμού που μας δίνουν αρκετή δύναμη και ενισχύουν την πίστη, που ήδη έχουμε, για τη σωτηρία της ομάδας. Σαφώς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί απέναντι μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά μεσοεπιθετικά και επιπλέον διεξήχθη σ' έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά στο τέλος πήγαν όλα καλά για εμάς και πήραμε τους τρείς βαθμούς. Σίγουρα αξίζουν τα εύσημα στα παιδιά, γιατί έβγαλαν ενέργεια μέσα στο γήπεδο, παρά την ταλαιπωρία που τραβήξαμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Ήμασταν σχεδόν πέντε ώρες μέσα στο αεροπλάνο, γυρίσαμε πίσω, μείναμε για μεγάλο διάστημα μέσα στο αεροπλάνο και φτάσαμε αργά στη Βέροια, αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και έκαναν την κατάθεση ψυχής που απαιτούν απο εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια μας. Σίγουρα είναι μια νίκη, που θα μας δώσει και ψυχολογική ώθηση και όπως προανέφερα ενισχύει την πίστη μας για παραμονή. Μια πίστη που πάντως υπήρχε απο την αρχή της σεζόν και αυτό φαίνεται στην πορεία μας, γιατί ενώ είμαστε καιρό τώρα σε δύσκολη θέση, στα κομβικά σημεία του πρωταθλήματος, δείχνουμε ότι έχουμε να βγάλουμε στο χορτάρι πράγματα. Γιατί πέρα απο την ψυχή μετράει και η ικανότητα, που πλέον αυτή η ομάδα την έχει. Το ευχάριστο για μας είναι ότι στο αμυντικό κομμάτι που είχαμε προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δείξαμε συγκέντρωση και καλή συμπεριφορά και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί το ψάχναμε σαν ομάδα εδώ και καιρό".
Για την ενίσχυση του Ιανουαρίου
"Ήταν ξεκάθαρο και απο τις πρώτες μέρες μάλιστα που ήρθαν τα νέα παιδιά, πως η ομάδα ανέβασε το επίπεδο της, τουλάχιστον όσον αφορά την ποιότητα της, αλλά κυρίως την πληρότητα του ρόστερ, βάση των χαρακτηριστικών που έχουν αυτά τα παιδιά και πλέον είμαστε πλήρης σε όλες τις γραμμές. Σίγουρα η ομάδα ήθελε και το χρόνο της, γιατί ήρθαν εννέα καινούργιοι παίκτες και έπρεπε να βρεθούν μεταξύ τους όσον αφορά τις συνεργασίες που θα βγάλουν μέσα στο γήπεδο. Υπήρχε αισιοδοξία και περιμέναμε πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, φαίνεται πως είμαστε στο σωστό δρόμο και υπάρχουν οι προοπτικές, να διεκδικήσουμε με πολλές αξιώσεις τα ποσοστά που μας αναλογούν για την επίτευξη του στόχου. Εδώ που φτάσαμε όλα τα ματς είναι κρίσιμα και πολύ περισσότερο εκείνα που είναι με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε παιχνίδι - παιχνίδι και το καθένα να το αντιμετωπίζουμε ως τελικό".
Για τις άδειες εξέδρες στα γήπεδα
"Σίγουρα τα άδεια γήπεδα δημιουργούν ένα κλίμα ψυχρότητας, άλλα όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές πιστεύω πως μπαίνουν τόσο βαθιά στην αποστολή τους και τις ανάγκες του αγώνα, που δεν επηρεάζονται πολύ σε αγωνιστικό επίπεδο. Ωστόσο το να βλέπουμε άδεια γήπεδα, δεν είναι καθόλου ωραίο και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι όσοι εμπλέκονται με το άθλημα. Άλλωστε το ποδόσφαιρο και το θέαμα υπάρχει για τον κόσμο. Γι' αυτόν παίζουμε"..