Εντυπωσιακός και στην Ρώμη είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος με την διπλή του νίκη την Πέμπτη κατάφερε να προκριθεί στους προημιτελικούς του ιταλικού Open.

Με... κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική του παρουσία στο masters της Μαδρίτης, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό ο 20χρονος πρωταθλητής επελαύνει και στο σπουδαίο τουρνουά της Ρώμης.

Ο νεαρός τενίστας σημείωσε και δεύτερη νίκη σε μία ημέρα, αφού μετά την εύκολη επικράτηση επί του Γιαννίκ Σίνερ το μεσημέρι, κατέβαλε και την αντίσταση του Ιταλού Φάμπιο Φονίνι με 2-0, στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, στο απλό Ανδρών.

Ο 20χρονος τενίστας είχε θεωρητικά πιο δύσκολο έργο απέναντι στον έμπειρο αντίπαλό του, όμως η συμπαράσταση του κοινού προς τον συμπατριώτη του, στο Pietrangeli, δεν ήταν ικανή να σταματήσει τον Τσιτσιπά.

Το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και το δεύτερο με 6-3 και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου αύριο το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τον «Βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ για μια θέση στην τετράδα.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια θα αναμετρηθούν Ντιέγκο Σβάρτσμαν-Κέι Νισικόρι, Φερνάντο Βερντάσκο-Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς-Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.