Πρώτα από όλα στα σοβαρά από τον… τόπο του εγκλήματος: Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο ΟΑΚΑ υπάρχουν μόνο ελαφρά τραυματίες. Μερικά «αγκαλιάσματα», μπόλικες γκλοπιές, «επίσημα» αντικείμενα που βγάζουν φτερά και πετούν μέχρι να προσγειωθούν σε «επίσημα» κεφάλια και μπόλικο μπαρούτι στον αέρα.

Πως το έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος: «δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Ταιριάζει γάντι στην περίσταση. Αληθινή γιορτή του ποδοσφαίρου. Μια ακόμη by… Βαγγέλης Γραμμένος στις νύχτες αφθονίας της Εξυγίανσης.

Στα υπόλοιπα; Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έπειτα από την αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος, πανηγυρίζει και την τρίτη σερί κατάκτηση κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Πέλκας το «έφτιαξε» ο Άκπομ το έβαλε (45+1΄) και η ιστορία έγραψε 1-0. Έγραψε το πρώτο νταμπλ για τον Δικέφαλο του Βορρά. Και κάπως έτσι; Λογικά η Θεσσαλονίκη και απόψε θα ξενυχτήσει…

Δικαίως. Το κατόρθωμα του νταμπλ είναι από μόνο του ιδιαίτερο. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για το μοναδικό στην ιστορία ενός κλαμπ. Τώρα αν ο ΠΑΟΚ άξιζε να είναι απόψε το βράδυ ο νικητής; Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο είναι όλα σχετικά. Η ΑΕΚ και καλύτερα μπήκε, και με περισσότερη άνεση έδειχνε πως μπορεί να γίνει απειλητική ως τα μισά του δρόμου.

Ο Πόνσε όμως σε δύο πολύ ιδιαίτερες στιγμές του ματς (6΄, 16΄) έκανε ότι δεν έπρεπε να κάνει για να στείλει τον ΠΑΟΚ στη σέντρα. Και αυτό στην οικονομία του ματς αποδείχθηκε πως πληρώθηκε τοις μετρητοίς. Διότι οι Θεσσαλονικείς δεν έδειξαν την… ίδια ευγένεια όταν πλέον έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Σημάδεψαν την αριστερή πλευρά, έκαναν τον Χουλτ να υποφέρει και στις δικές τους ευκαιρίες έβαλαν το ματς στα… νερά τους.

Ο Μπάρκας είπε όχι στο 36΄στον Άκπομ, ο Άγγλος όμως δέκα λεπτά αργότερα από την υποδειγματική σέντρα του Πέλκα, βρήκε τον τρόπο να πάρει το αίμα του πίσω. Και το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90’+3′ Ίνγκασον), Πέλκας (80’ Ολιβέιρα), Ζαμπά (65’ Λημνιός), Άκπομ

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (79 λ.τ. Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς (76’ Μπογέ), Μπακασέτας (71’ Γκάλο), Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε

Γκολ: Άκπομ 45΄+1΄

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Βοηθοί Τόρστεν Σίφνερ (Γερμανία), Μάρκο Αχμέλερ (Γερμανία), τέταρτος Σβεν Γιαμπλόνσκι (Γερμανία).

Πηγή: to10.gr