Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη! Η Μαρία Σάκκαρη με μία επική εμφάνιση κέρδισε με ανατροπή 2-1 σετ την Γιοχάνα Κόντα (2-6, 6-4, 6-1) στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο Ραμπάτ του Μαρόκου και έγραψε ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο WTA τίτλο στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν τα παράτησε ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω 2-6, 2-4 και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το δεύτερο σετ με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το παιχνίδι. Στο τρίτο με την ψυχολογία στα ύψη, κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Αγγλίδας και έφτασε εύκολα στο 6-1 και στην κατάκτηση του τίτλου!

Μια σπουδαία ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η Σάκκαρη έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα μας που κατακτά WTA τίτλο μετά από 11 χρόνια! Τελευταία που είχε καταφέρει να σηκώσει κούπα στο κορυφαίο επίπεδο ήταν η Λένα Δανιηλίδου το 2008 στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας!

Η Μαρία μετουσίωσε σε τίτλο την ονειρική εβδομάδα που πραγματοποίησε στο Μαρόκο και με την μαεστρική καθοδήγηση του Τόμι Χιλ έφτασε στην κορυφή, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου! Η 23χρονη τενίστρια μπαίνει στην τελική ευθεία της χωμάτινης περιόδου με τον καλύτερο τρόπο και δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα ενόψει του Ρολάν Γκαρός.

Στο σημερινό παιχνίδι η Μαρία ξεκίνησε νωχελικά, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλό της να προηγηθεί με 5-1 στο πρώτο σετ. Η Μαρία μείωσε σε 5-2, αλλά η Αγγλίδα σέρβιρε σωστά και με 6-2 έκανε το 1-0. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Η Σάκκαρη συνέχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με την Γιοχάνα Κόντα να κάνει μπρέικ και να προηγείται σε 4-2. Η συμπατριώτισσά μας, ωστόσο, δεν τα παράτησε. Δούλεψε μέσα στο κορτ, ακολούθησε τις οδηγίες του Τόμι Χιλ, πίεσε ασφυκτικά στο σερβίς της Κόντα και με τέσσερα σερί γκέιμς έκανε το 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι η Σάκκαρη είχε 11 αβίαστα λάθη στο δεύτερο σετ και η Κόντα 22!

Το τρίτο σετ ήταν ένας μονόλογος της Μαρίας. Η 23χρονη «πέταγε» μέσα στο κορτ, με την Αγγλίδα να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της. Η Ελληνίδα τενίστρια με διπλό μπρέικ προηγήθηκε με 5-1. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έφτασε στο 6-1, παίρνοντας τη νίκη και το τρόπαιο έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά συνολικού αγώνα.

Πηγή άρθρου: to10.gr