Ξεκίνημα με το… αριστερό για τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ) κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας, με την ομάδα της Βοστώνης να επικρατεί με 90-112 στο Fiserv Forum και να κάνει το 1-0 στην σειρά.

Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς ήταν κυρίαρχη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έπαιξε εξαιρετική άμυνα τόσο πάνω στον Γιάννη, όσο και συνολικά στο παιχνίδι και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη, παίρνοντας ένα πρώτο προβάδισμα για πρόκριση στους τελικούς της ανατολής.

Οι Σέλτικς μπήκαν καλύτερα από το ξεκινήμα του αγώνα και βρίσκοντας λύσεις στο σκοράρισμα κυρίως από τους Ίρβινγκ και Χόρφορντ, έκλεισαν την 1η περίοδο προηγούμενοι με 9 πόντους (17-26).

Κρατώντας τον Γιάννη σε «ρηχά νερά», οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς αύξησαν και άλλο τη διαφορά στα μισά του 2ου δωδεκαλέπτου, φτάνοντας στο +15 (25-40). Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση των Μπακς, που με τον Μίροτιτς να σκοράρει συνεχόμενα τρίποντα, έριξαν την διαφορά στο καλάθι, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο -2 (50-52).

Η 3η περίοδος ήταν αυτή που έκρινε κατά πολύ το παιχνίδι, καθώς τότε ήταν που ξέφυγαν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι. Με τον Αλ Χόρφορντ να είναι άκρως αποδοτικός και στις δύο άκρες του παρκέ, οι Σέλτικς έφτασαν την διαφορά μέχρι το +21 και τελείωσαν το 3ο δωδεκάλεπτο στο +17 (71-88).

Οι Μπακς προσπάθησαν να αντιδράσουν και πάλι, κυρίως με τρίποντα, αλλά η γενικότερη αστοχία τους απόψε, σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα της ομάδας της Βοστώνης, δεν τους επέτρεψε να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Από τα μισά της 4ης περιόδου οι δύο προπονητές πέρασαν στο παιχνίδι αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες, καθώς όλα είχαν κριθεί με τους Σέλτικς να επικρατούν με το τελικό 110-92.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κάιρι Ίρβινγκ (26 πόντους, 10 ασίστ) και Αλ Χόρφορντ (20 πόντους, 11 ριμπάουντ). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να μέτρησε 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, ωστόσο ήταν πάρα πολύ άστοχος (7/21 εντός πεδιάς), ενώ δέχτηκε και 5 μπλοκ. Αρκετά καλός ο Κρις Μίντλετον με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δωδεκάλεπτα: 17-26, 50-52, 71-88, 90-112

Πηγή άρθρου: to10.gr