Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των απουσιών ταξίδεψε στο Παρίσι με το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα. Πάλεψε για το σκορ πρόκρισης, όμως η Παρί μέχρι το 89′ κρατούσε σχεδόν το εισιτήριο για την επόμενη φάση στα χέρια της. Ο Σκόμινα όμως εξέτασε το VAR και υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ράσφορντ έβαλε την μπάλα στην άσπρη βούλα, γνωρίζοντας ότι από την εκτέλεσή του θα κρινόταν η πρόκριση.

Ο Μπουφόν πήρε την θέση του κάτω απο τα δοκάρια. Ο Ράσφορντ εκτέλεσε και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Γιουνάιτεντ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Σκορ που της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης των Αστεριών, με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο! Με λίγη μαγεία από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Όπως τότε, στο εμφατικό τρεμπλ της σεζόν 1998-1999!

Οι Κόκκινοι Διάβολοι το βράδυ της Τετάρτης (06/03) προσέφεραν υλικό για κάποιες από τις Ιστορίες που είναι ευλογημένες να ζουν για πάντα στις μνήμες των φιλάθλων. Κλήθηκε να ανατρέψει το ξεκάθαρο 2-0 της Παρί στο Μάντσεστερ, έχοντας στα πιτς πολλά από τα βασικά της όπλα. Κι όμως τα κατάφερε!

Ο Λουκάκου στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κέρερ. Στο 11′ ο Μπερνάτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα μετά από σέντρα του Μπαπέ και το άγχος πέρασε και πάλι στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Οι Παριζιάνοι «φλέρταραν» με το 2-1 σε πολλές περιπτώσεις όμως ο φωτεινός πίνακας έμεινε στο 1-1 για 30 λεπτά. Μέχρι το σημείο που ο Μπουφόν προσπάθησε να αποκρούσει το σουτ του Ράσφορντ και έκανε δώρο το δεύτερο γκολ στον Λουκάκου (1-2).

Έκτοτε, οι γηπεδούχοι έδειχναν αδύναμοι να διαχειριστούν αυτό που είχε συμβεί κι αυτό που έβλεπαν να έρχεται. Οι Άγγλοι καλλιεργούσαν μέσα τους την ιδέα του ιδανικού φινάλε. Πρόσμεναν την στιγμή που από το πουθενά θα έβρισκαν τον δρόμο για το γκολ – πρόκριση. Στο 56′ ακυρώθηκε γκολ του Ντι Μαρία για οφσάιντ, στο 83′ ο Ντε Χέα νίκησε τον δαιμόνιο Μπαπέ σε τετ-α-τετ και ο Μπερνάτ σημάδεψε δοκάρι και όσο το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του, τόσο το άγχος κυρίευε την Παρί, σαν μια παράξενη αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Ένα σουτ χωρίς ελπίδα του Ερέρα στην εκπνοή ήταν αυτό που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κιμπεμπέ, ο Σκόμινα συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ράσφορντ δεν λύγισε από την κρισιμότητα της στιγμή, νίκησε τον Μπουφόν, έκανε το 1-3 και έδωσε μια απίστευτη πρόκριση στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ (70’ Παρέδες), Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Βεράτι, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Μπερνάτ, Ντι Μαρία, Ντράξλερ (70’ Μενιέ), Μπαμπέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Μπαϊγί (36’ Νταλότ), Σμόλινγκ, Λιντέλεφ, Σο, ΜακΤόμινι, Φρεντ, Γιανγκ (87’ Γκρίνγουντ), Αντρέας Περέιρα (80’ Τσονγκ), Ράσφορντ, Λουκάκου.

Πηγή άρθρου: to10.gr